Patrik Laineen Winnipeg hävisi toista kertaa putkeen – veskari äimisteli lopun temppua: "Uskomatonta"

Patrik Laineen Winnipeg Jets kärsi jääkiekkoliiga NHL:ssä toisen peräkkäisen tappion. Buffalo Sabres oli kotijäällään Winnipegiä parempi maalein 2–1. Laine jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Sabresin molemmat maalit teki Kyle Okposo. Hän vei joukkueensa ensimmäisen erän puolivälissä johtoon ja viimeisteli voittolukemat viimeisessä erässä.

Ennen orastavaa tappioputkeaan Winnipeg oli voittanut kolme ottelua peräjälkeen. Buffalolla on viidestä viimeisimmästä ottelusta tilillään neljä voittoa ja yksi tappio.

Ruotsalaismaalivahti Jonas Johansson torjui Buffalon maalilla 25 kertaa. Hän kiitteli joukkueensa vahvaa puolustusta kolmannen erän loppupuolella.

–  Emme tainneet antaa mahdollisuutta yhteenkään laukaukseen viimeiseen 9–10 minuuttiin. On ihan uskomatonta, kuinka he (joukkuetoverit) nousivat esiin minun ja koko muun joukkueen puolesta, jotta voittaisimme, Johansson äimisteli NHL:n verkkosivuilla.

Winnipeg on länsilohkossa kahdeksantena ja Buffalo itälohkossa 12:ntena.

–  Meidän täytyy vain päästä siitä yli. Vielä on paljon kiekkoa jäljellä. Olemme yhä mukana kisassa, ja paljon on pelissä, Winnipegin hyökkääjä Blake Wheeler sanoi. Hän teki ottelussa Winnipegin 1–1-tasoitusmaalin ensimmäisessä erässä.

Washington riehaantui viimeisessä erässä

Washington Capitals katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken voittamalla Pittsburghin kotonaan 5–3.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin Pittsburghin 2–1-johtoasemassa. Viimeisessä erässä Washington pääsi maalintekohurmokseen ja latoi vastustajan verkkoon neljä maalia. Washingtonin ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin teki Washingtonin viimeisen erän osumista kaksi. Hän rikkoi samalla 100 NHL-maalin rajan.

–  Tarvitsimme voiton. Se oli sisukas aikaansaannos. Näytimme luonnetta kolmannessa erässä, Hagelin kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Pittsburghille tappio oli kolmas peräkkäinen.

–  Mielestäni pelasimme hyvin. Se oli paras pelimme vähään aikaan, ja meillä oli ottelussa monia hyviä hetkiä, arvioi Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan.

Juttua korjattu klo 13.52: Johansson oli debytoinut NHL:ssä jo aiemmin.