NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laineen erikoinen tilasto Columbusta vastaan sai jatkoa

Patrik Laine summaa Jetsin alkukautta – 30 maalin vauhti ei tunnu riittävän kriitikoille:"Ihmiset saa ajatella mitä haluaa" 6:17
Patrik Laine kommentoi alkukauden otteitaan MTV Urheilulle 9. tammikuuta.

Winnipeg Jetsin heikko jakso NHL:ssä jatkui, kun se hävisi vieraskaukalossa kovavireiselle Columbus Blue Jacketsille 4–3. Tappio oli joukkueen neljäs peräkkäin.

Columbus nappasi täydet pisteet, kun Oliver Björkstrand sinetöi loppulukemat 4–3 kolmannen erän maalillaan.

Jetsin suomalaiset Patrik Laine ja Sami Niku jäivät ilman tehopisteitä. Laine pelasi ottelussa 21 minuuttia ja 40 sekuntia, joka oli joukkueen hyökkääjistä kolmanneksi suurin peliaika Mark Scheifelen ja Kyle Connorin jälkeen.

Niku sai luottoa 20 minuutin ja sekunnin verran, toiseksi eniten Jetsin puolustajista.

Voitollaan Columbus jatkoi hienoa tammikuun virettään. Voitto Winnipegistä oli Jarmo Kekäläisen joukkueelle jo kuudes peräkkäinen. Blue Jackets on voittoputkensa ansiosta hilannut itsensä 62 pisteeseen ja Itäisen konferenssin neljännelle sijalle. Konferenssin kärjessä on Washington Capitals 71 pisteellä.

Winnipeg puolestaan on valahtanut läntisessä konferenssisssa yhdeksänneksi. Se on kerännyt 51 ottelusta 54 pistettä, kun konferenssia johtavalla St. Louis Bluesilla on 68 pistettä.

Columbus on ollut Patrik Laineelle erikoinen vastus koko hänen NHL-uransa aikana. Laine on urallaan ehtinyt tehdä maalin kaikkia muita NHL-joukkueita vastaan, mutta ei ole osunut kertaakaan Blue Jacketsin verkkoon.

Seitsemän kohtaamista ovat tuottaneet suomalaisen pistesarakkeeseen ainoastaan yhden syöttöpisteen.

Filppula  DET 0+1 -2 0 1 3/8   13.30

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.