Patrik Laine avasi maalihanat uudessa seurassa – myös Aleksander Barkovilla tehokas ilta

Jääkiekon NHL:ssä Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin siirtynyt Patrik Laine teki avausmaalinsa uuden seuran riveissä toisessa ottelussaan. Columbus pelasi Dallas Starsia vastaan kotonaan, kun Laine onnistui. Columbus voitti ottelun 4–3.

Laineen tekemä 3–1-maali syntyi toisessa erässä, kun hänen rystylaukauksensa painui Dallasin maalivahdin Anton Hudobinin selän taakse.

Muista suomalaisista Dallasin Roope Hintz teki joukkueensa avausmaalin, Miro Heiskanen syötti Dallasin 2–3-kavennuksen ja Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo torjui 25 kertaa.

Laineen osuma alapuolella olevassa twiitissä

Floridan Huberdeau takoi hurjat tehot

Nashville Predatorsin ja Florida Panthersin kohtaamisessa Floridan Jonathan Huberdeau oli kovassa vireessä. Tehot 3+2 takonut Huberdeau oli joukkueensa kaikissa maaleissa mukana, mutta ottelu päättyi lopulta jatkoajalla Nashvillen 6–5-voittoon.

Ottelu oli erityisen vaikea Nashvillen suomalaismaalivahdille Juuse Sarokselle, joka päästettyään viisi maalia ei enää pelannut toisen erän jälkeen. Saroksen tilalle tullut Pekka Rinne torjui viimeisessä erässä ja jatkoajalla kaikki 12 laukausta.

Floridan suomalaisista Aleksander Barkov teki tehot 1+1 ja Markus Nutivaara syötti yhden maalin.

Barkov alusti häikäisevällä tavalla toisen erän alussa Aaron Ekbladin osuman. Suomalainen uitti kiekon Predators-puolustaja Matthew Benningin jalkojen välistä ja vapautti takatolpalta Ekbladin maalintekoon.

Katso Barkovin syöttö alapuolelta

Nashvillen suomalaisista kenttäpelaajista Mikael Granlund ja Erik Haula syöttivät maalin mieheen.