Patikoijan kenkävalinta hämmästyttää – jätti selkeän ohjekyltin täysin huomiotta: "Tällaisten ihmisten vuoksi shampoopulloissa on ohjeet"

Arizonalaista seriffintoimistoa on myös moitittu patikointiretkeensä huolimattomasti valmistautuneen naisen kenkävalinnan julkisesta teilaamisesta, mutta useimmat kyseenalaistavat patikoijan maalaisjärjen.

Gilan piirikunnan seriffintoimisto julkaisi Facebook-sivuillaan kuvat sandaalivalintaan päätyneen patikoijan kengistä sekä kyltistä, jossa patikoijia kehotetaan laittamaan jalkaansa tulevat patikointikengät, eikä varvassandaaleja.

"200 ihmistä pitää pelastaa Fossil Creekistä vuosittain. Älä ole tilastomerkintä", kyltissä kehotetaan.

Seriffintoimisto toteaa Facebook-julkaisussaan, että kyseinen patikoija ei ottanut kaksikielistä ohjeistusta vakavasti, joten hänet ja seitsemän muuta henkilöä piti pelastaa Fossil Creekistä. Ohjeistus on kyltissä englanniksi ja espanjaksi.

"Ehdottomasti ei tarkoituksenmukainen kenkävalinta 16 kilometrin vaellukselle", seriffintoimisto moittii.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Apulaisseriffi Michael L. Johnson kertoo Yahoo Lifestyle -sivustolle, että pelastusretki ei todellakaan ollut ensimmäinen laatuaan Arizonan suositulla Fossil Creekin -vaellusreitillä. Yhdessä kollegojensa kanssa hän kuitenkin toivoo, että se olisi yksi viimeisistä. Sen vuoksi kuvat naisen kenkävalinnasta päätettiin julkaista sosiaalisessa mediassa.

Johnsonin mukaan vaellusporukka, joiden ikä vaihteli 10–36 vuoden välillä, olivat ehtineet patikoimaan kahdeksan kilometrin matkan. Kun he päättivät lähteä patikoimaan takaisin päin, heidän oli pakko soittaa apua.

Myös liian vähäisellä vesimäärällä varustautuneille patikoijille annettiin nesteitä. Johnson toteaakin, että kyltissä retkeilijöitä kehotetaan selvässanaisesti varautumaan tietyllä määrällä vettä ja käyttämään tukevia kenkiä. Tästä huolimatta yhdellä patikoijista oli jalassaan sandaalit, joiden vuoksi hänen oli liki mahdotonta kävellä reittiä enää takaisin.

Kuvista näkyy, kuinka yksi pelastajista on joutunut sitomaan toisen kengistä.

"Ei mitään maalaisjärkeä"

Moni seriffintoimiston julkaisua kommentoineista peräänkuuluttaa patikoijilta maalaisjärkeä.

– Ei mitään maalaisjärkeä enää... heidän pitäisi maksaa pelastamisestaan, kommentoi yksi.

– Tällaisten ihmisten vuoksi shampoopulloissa on ohjeet, tylytti toinen.

– Tämä vain osoittaa, että ihmiset eivät lue. Toivon, että heidän pitää maksaa pelastamisensa, koska he eivät kiinnittäneet huomiota kylttiin, totesi kolmas.

Julkaisu on kerännyt satoja kommentteja.

Osa kommentoijista on apulaiseriffin mukaan kuitenkin kyseenalaistanut sen, oliko patikoijia pakko moittia sosiaalisessa mediassa. Johnson kuitenkin vakuuttaa, että kyse on vain ihmisten turvallisuudesta.

– Emme yritä nolata ihmisiä tai mitään sellaista. Haluamme vain saadaa tuon informaation ihmisille, jotta he ottaisivat sen vakavasti.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat