Pyöräytä kevään kunniaksi maukas parsapiirakka.
Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Pyöreä Ruis-Kaura-pohjan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan.
Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2-3 rkl voita
2–3 sipulia varsineen
500 g vihreää parsaa
250 g ricotta- tai tuorejuustoa
2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa
2 munaa
1–2 tl (yrtti)suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 rs kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Ota pakastetaikinapohja sulamaan.
Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4–5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin.
Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy