Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parsapiirakka Ruispohjaan

Myllyn Paras
Julkaistu 01.05.2014 07:30

Pyöräytä kevään kunniaksi maukas parsapiirakka.

Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Pyöreä Ruis-Kaura-pohjan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan.

Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Täyte:

2-3 rkl voita

2–3 sipulia varsineen

500 g vihreää parsaa

250 g ricotta- tai tuorejuustoa

2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa

2 munaa

1–2 tl (yrtti)suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 rs kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Ota pakastetaikinapohja sulamaan.

Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4–5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin.

Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Parsapiirakka vuohenjuustollaRukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakkaParsa-vuohenjuustopiirasSalsaava kasvispiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatillaPyöreä kinkku-juustopiirakka
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen18:50
    Muistisairaudet

    Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen