Parsapiirakka Ruispohjaan

Pyöräytä kevään kunniaksi maukas parsapiirakka.

Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Pyöreä Ruis-Kaura-pohjan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan.

Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

Täyte:

2-3 rkl voita

2–3 sipulia varsineen

500 g vihreää parsaa

250 g ricotta- tai tuorejuustoa

2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa

2 munaa

1–2 tl (yrtti)suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 rs kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Ota pakastetaikinapohja sulamaan.

Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4–5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin.

Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat