Parran kasvattanut ja tupakoinnin aloittanut Oscar Pistorius anoo anteeksiantoa – 15 vuoden murhatuomiota sovittavasta ex-juoksijahuipusta uutta tietoa

0:22
Oscar Pistorius kuunteli vuonna 2016 tuomionsa ilmeettömänä.

Entinen juoksijahuippu, kuusi paralympiakultaa voittanut Oscar Pistorius on murhatuomiota istuessaan alkanut tupakoida, kasvattanut parran ja kääntynyt uskoon. Asiasta kertoo The Sunille vankilassa Pistoriusta tavannut hänen entinen opettajansa Bill Schroder.

Pistorius ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin kotonaan ystävänpäivänä helmikuussa 2013. Pistoriuksen todettiin syyllistyneen murhaan, ja hän sai 15 vuoden vankeustuomion. Siitä Pistorius istuu 13 vuotta ja viisi kuukautta.

Pistorius, 33, haluaa Schroderin mukaan eniten anteeksiantoa – Steenkampin perheeltä.

– Mitä hän todella, todella haluaa, on anteeksianto. Sanoin hänelle, että jos hän olisi tappanut tyttäreni, epäilen, että olisin antanut anteeksi, Schroder kertoi.

Steenkampin äiti kertoi vuonna 2018, että hän oli antanut Pistoriukselle anteeksi, mutta halusi yhä, että tätä rangaistaan.

Pistorius viittaa yhä onnettomuuteen

Pistorius on ainakin joiltain osin muuttunut. Vankilassa kasvattamansa parran ja aloittamansa tupakoinnin lisäksi hän on Schroderin mukaan kääntynyt uskoon.

Entistä juoksijatähteä neljä kertaa vankilassa tavanneesta Schroderista tuntui, että Pistorius osoittaa katumusta. Schroderin mukaan Pistorius on kuitenkin yhä sillä kannalla, että tapahtunut oli onnettomuus.

– Hän lainasi asiantuntijan tutkimusta, että kun heräät syvästä unesta ja sinut laitetaan pelkotilaan, käyttäydyt hyvin eri tavalla kuin kun olet täysin tietoinen. Kuuntelin häntä, mutta en ostanut sitä, Schroder valotti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja