Kova väite: Urheilutähden tekstiviesti johti Oscar Pistoriuksen tyttöystävään murhaan – kertoo nyt oman kantansa

Kuusinkertainen paralympiakultamitalisti Oscar Pistorius ampui kuusi vuotta sitten tyttöystävänsä Reeva Steenkampin. Toinen huippu-urheilija rugbytähti Francois Hougaard yhdistettiin murhaan, sillä hänen sanottiin lähettäneen tekstiviestin, joka olisi aiheuttanut Pistoriuksen tekemän murhan. Useat mediat väittivät Hougaardin lähettäneen tekstiviestin. Hougaard kertoi nyt Daily Mailille oman versionsa tapahtuneesta.

Murha tapahtui ystävänpäivänä vuonna 2013. Pistorius tuomittiin 13 vuoden ja viiden kuukauden vankeustuomioon. Eteläafrikkalainen Hougaard yhdistettiin murhaan, sillä hänen väitettiin lähettäneen tekstiviestin Pistoriuksen tyttöystävälle ennen tapahtunutta. Tekstiviestin sanottiin laukaisseen Pistoriuksen tekemän murhan mustasukkaisuudesta. 

– Kaikki sanovat, että lähetin viestin Reevalle. Se olisi aiheuttanut sen, että Pistorius ampui hänet. Minä en ollut enää missään tekemisissä hänen kanssaan, mutta se oli ainoa asia, josta kaikki kysyivät minulta. Sitä oli vaikea käydä uudestaan läpi, Hougaard sanoo.

Hougaard ja Steenkamp olivat aikaisemmin tapailleet. Eteläafrikkalainen sai tiedon kuolemasta ystävältään, joka oli saapunut murhapaikalle aikaisessa vaiheessa.

– Yksi parhaista ystävistäni soitti minulle, kun olin pelaamassa golfia. Se oli shokki kuulla tapahtuneesta, Hougaard kertoo.

31-vuotias Hougaard oli mukana oikeudenkäynnissä ja kertoo, että se oli henkisesti raskasta. Se vaikutti myös hänen urheilu-uraansa.

– Se oli raskasta, sillä rugby on 80 prosenttisesti mentaalista. Jos et ole henkisesti sillä tasolla millä pitäisi, et pelaa hyvin. Menin psykologille puhumaan aiheesta. Se opetti minua kestämään negatiivisia tilanteita, Hougaard päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat