Parrakkaan naisen lytännyt ex-kansanedustaja: Ennustukseni kävi toteen

Viisuvoittaja Conchita Wurstia kovin sanoin ruotinut ex-kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara näkee Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuedustuksen kannanottona.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja, plastiikkakirurgian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaara, 75, sai viime keväänä kohun aikaan ruotiessaan Itävallan viisuedustaja Conchita Wurstin olemusta.

”Parrakas nainen on sairas, koska hänellä täytyy olla vakava hormonihäiriö, jotta hänelle kasvaa parta. Kyseessä on usein kasvain lisämunuaisessa ja se vaatii leikkauksen. Drag-show on ok, mutta pitääkö pelleillä näin pitkälle? Kohta esitetään kehitysvammaisia tai synnynnäisiä epämuodostumia viihdeohjelmassa”, Asko-Seljavaara kirjoitti tuolloin Facebookissa.

MTV.fin tavoittama Asko-Seljavaara myhäilee kommenttinsa osuneen harvinaisen hyvin oikeaan: Viisuissa Suomea edustaa tänä keväänä kehitysvammaisista koostuva punk-ryhmä Pertti Kurikan Nimipäivät.

– Eikö ollut hyvin ennustettu! Se oli hyvin ihmeellinen ja harvinainen ennustus, joka kävi toteen, hän hymähtää.

Pertti Kurikan Nimipäivien UMK-voitto oli Asko-Seljavaaran mielestä ansaittu.

– Minusta se oli hienoa, että he voittivat. Onnittelen näitä poikia ja toivon mahdollisimman hyvää sijoitusta.


Parrakas nainen ei sytytä vieläkään

Musiikkikilpailusta ei Sirpa Asko-Seljavaaran mukaan enää voi puhua euroviisujen kohdalla. Hän näkee kilpailun enemmänkin kannanottona.

– Kehitysvammaiset esiintyjät ovat kannanotto siihen, että hyväksyttäisiin heidät. Olen iloinen, että tämä tuli nyt. Tämä on kannanotto elämään, ja on hienoa, että on tällaisia kannanottoja.

Viime kevään Facebook-kirjoituksesta saattoi saada kuitenkin sellaisen kuvan, että ex-kansanedustaja vastustaisi kehitysvammaisten esiintymistä viihdeohjelmassa.

Tämä ei pidä hänen mukaansa paikkaansa.

– Ei kai minulla ole mitään kehitysvammaisia vastaan. Olen lääkäri ja joutunut hoitamaan heitä. Tiedän paljon heidän genetiikastaan, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että he esiintyvät euroviisuissa, hän puuskahtaa.

Asko-Seljavaaran ryöpyttämä parrakas nainen voitti euroviisuyleisön puolelleen ja vei kilpailun nimiinsä äänivyöryn turvin.

Muuttuiko Asko-Seljavaaran mielipide Wurstista viisuvoiton myötä?

– Ei hän ole mielestäni mitenkään kaunis. Kappale on hyvä, mutta en edelleenkään tykännyt ulkomuodosta millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat