Mainos

Paritusringin tuhansia asiakkaita ei epäillä rikoksesta - vielä

Keskusrikospoliisi alkaa seuraavaksi selvittää, tiesivätkö asiakkaat ostavansa seksiä parituksen kohteelta. Tähän mennessä viitteitä siitä ei ole löydetty.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen arvioi, että Suomessa työskennelleillä vironvenäläisillä prostituoiduilla on ollut asiakkaita useita tuhansia.

– Otamme naisten asiakkaat tutkintaan, kun olemme saaneet pääasian eli törkeän parituksen tutkittua. Mikäli he ovat olleet tietoisia, että kyseessä on seksikaupan uhreja, heitä voidaan rangaista sakoilla.

Suomalaiset miehet löysivät Virosta tulleiden prostituoiden asiakkaiksi netin Sihteeriopisto-portaalin kautta.

Paritettuja naisia oli noin 50. Tyypillisesti he kiersivät Suomen-työkeikallaan useissa eri kaupungeissa.

Suomalaiset vuonna 1953 ja 1965 syntyneet miehet ovat poliisin mukaan myöntäneet välittäneensä asuntoja prostituoiduille sadan euron päiväkorvausta vastaan. Kolmen vuoden aikana rikoshyötyä on kertynyt 300 000 euroa.

Asuntoja monessa kaupungissa

Prostituoitujen työvuoroja Suomessa järjesteli kolme vironvenäläistä, vuosina 1984, 1974 ja 1963 syntynyttä naista. Myös heitä epäillään rikoksesta.

Keskusrikospoliisin mukaan paritusringillä oli asuntoja Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Turussa, Joensuussa, Kuopiossa, Seinäjoella, Mikkelissä ja Varkaudessa. Asuntoja oli kaikkiaan 33. Toiminta pyrittiin pitämään salassa ja asunnot vaihtuivat tiuhaan.

Asiakkailta perityt hinnat olivat noin 100 euroa puolelta tunnilta. Asiakkaita oli päivässä noin kymmenen ja Suomen-työkeikka kesti tyypillisesti muutaman päivän, jonka aikana tienestit olivat 5 000-10 000 euroa

Prostituoidut saivat pitää vuokraa lukuun ottamatta tienestinsä itse. Muutenkaan poliisi ei ole löytänyt viitteitä ihmiskaupasta. Kaikki naiset ovat olleet täysi-ikäisiä ja mukana toiminnassa ilmeisesti vapaaehtoisesti.

Paritusjutun osalta asian oikeuskäsittely alkaa ensi viikolla. Suomessa tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna kuusi henkilöä, joista kaksi on edelleen vangittuna.

Poliisi pääsi nyt kiinni jääneen ringin jäljille Oulussa meneillään olleen toisen tutkinnan kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.