Pariskunta voitti 128 miljoonaa euroa – voitonjuhlien sijaan he laativat 50 läheisen listan: "Haluamme jakaa potista niille, joita rakastamme"

2:05
Pohjoisirlantilainen pariskunta voitti 115 miljoonaa puntaa – lahjoittavat potista jopa 50 läheiselleen

Myös pariskunnan läheiset pääsevät nauttimaan muhkeasta EuroMillions-voittosummasta.

Pohjoisirlantilaiset Frances ja Patrick Connolly hieraisivat silmiään, kun heidän lottorivinsä numerot täsmäsivät viikon arvottuihin oikeisiin numeroihin.

Oikealla rivillä he ansaitsivat huikean 115 miljoonan punnan eli noin 128 miljoonan euron voittopotin. Kyseessä on suurin Pohjois-Irlannissa voitettu EuroMillions-potti.

Voitosta pääsevät nauttimaan myös läheiset

He eivät kuitenkaan halua nauttia voittorahoista pelkästään itse, vaan ovat koonneet listan henkilöistä, joille haluavat rahoja lahjoittaa. Listalla on muun muassa perheenjäseniä ja läheisiä ystäviä. Pariskunnalla on kolme tytärtä ja kolme lastenlasta.

– Tämä on valtava summa rahaa ja haluamme jakaa potista niille ihmisille, joita rakastamme. Tärkein asia, jonka olemme tehneet voiton jälkeen, on ollut se, että olemme päättäneet, kenelle kaikille haluamme rahoja lahjoittaa, 52-vuotias Frances kertoo.

 Perhe on tärkeä

– Listalla on tällä hetkellä noin 50 ihmistä, Frances kertoo ja jatkaa, että kaikki listalla olevat henkilöt eivät vielä edes tiedä tulevasta lahjoituksesta.

– Haluan nähdä heidän onnelliset ilmeensä, kun he kuulevat uutisesta, Frances iloitsee.

– Minulla on hieno vaimo ja perhe sekä hyviä ystäviä, joten voittopotti on ikään kuin kirsikkana kakun päällä, 54-vuotias Patrick kiteyttää onneaan ja jatkaa, että onnelliseen elämään tarvitaan muutakin kuin pelkkää rahaa.

Numerot valittiin sattumanvaraisesti

Frances ja Patrick ovat tottuneita lottoajia, mutta EuroMillions -arpalappuja tulee täytettyä vain silloin, kun kyseessä on jättipotti.

– Oletko varma, että haluat valita juuri nämä numerot, ne näyttävät oudoilta, Frances oli vitsaillut miehelleen ennen rivin ostamista.

Myös suomalaiset lottovoittajat lahjoittavat läheisilleen

Veikkaus on huomioinut Pohjois-Irlannin uudet miljonäärit Twitterissä. Twiittauksesta ilmenee, että Veikkauksen teettämän tutkimuksen mukaan jopa 85 % suomalaisista suurvoittajista on myös auttanut läheisiään rahallisesti.

Lähde: BBC, Veikkaus

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja