Pariskunta sai lapsen keinohedelmöityksellä, mutta lapsen kasvaessa paljastui karu totuus – Isyyskysymys vie klinikan oikeuteen: "Se sattuu joka kerta"

2:38
Pariskunta haastaa hedelmöitysklinikan oikeuteen selvittääkseen, kenen siemennesteellä äidin munasolu hedelmöitettiin.

Newjerseyläinen pariskunta aikoo selvittää oikeusteitse, hedelmöitettiinkö näiden lapsi vahingossa väärän miehen spermalla.

Kristine ja Drew Koedderich saivat apua lapsen saamiseen hedelmöitysklinikalta. Kuusi vuotta sitten heille syntyi tytär.

Perheonneen ilmestyi kuitenkin säröjä varhaisessa vaiheessa, kun tuttavat kommentoivat lapsen ulkonäköä tämän ensi kertaa tavatessaan.

– Kun hän syntyi, ystäväni sanoivat että hän näyttää aasialaiselta. Ajattelin, että niin kai kaikki lapset vähän näyttää siltä syntyessään, Kristine kertoo.

Lapsi kasvoi, mutta samalla kasvoi myös epäilys. Lapsen piirteet alkoivat viestiä siitä, että geeniperimä ei vastaa vanhempien kromosomeja.

Kun tytär täytti kaksi vuotta, Drew Koedderich teki dna-testin. Siitä kävi ilmi, että todennäköisyys tyttären ja isän biologiselle sukulaisuudelle on pyöreä 0. 

Klinikka ei myönnä virhettä tapahtuneen

Nyt vanhemmat ovat haastaneet hedelmöitysklinikan oikeuteen saadakseen vastauksen siihen, mitä hedelmöitysprosessissa on tapahtunut. Klinikka on kieltänyt sekaannusta tapahtuneen, eikä kommentoi medialle yksittäisten potilaiden tapauksia.

Oikeus on määrännyt klinikan luovuttamaan tiedot siemennesteen lahjoittajista ja tehdyistä hedelmöityksistä ajalta, jolloin Koedderichien prosessi tapahtui.

Drew Koedderich herkistyy ja tulistuu CNN:n haastattelussa tilanteesta.

– Se sattuu joka kerta. Se ottaa sydämestä. Se pistää ja pistää ja pistää, hän sanoo jyskyttäen rintaansa nyrkillään.

– Hän (tytär) ei ole syyllinen mihinkään. Hän on minun tyttäreni. Näin hänen syntyvän. Hän on mitä suloisin pieni lapsi. Mutta se ei silti ole oikein, että näin on päässyt tapahtumaan, isä toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja