Pariskunta aloitti nälkälakon vakuutusyhtiötä vastaan – näin Turva kommentoi mielenilmaisua: "On mahdoton ajatus, että vakuutusyhtiöiden toimintaan voisi vaikuttaa painostuskeinoin"

Vakuutusyhtiö Turva pitää hyvin valitettavana, että ikaalilaispariskunta on turvautunut nälkälakon kaltaiseen äärimmäiseen ratkaisuun. Marketta ja Jari Hautakorpi aloittivat tiistaina nälkälakon. Vakuutusyhtiö Turvan Tampereen konttorin edessä.

– Yleisellä tasolla voimme sanoa, että asioiden tasapuolisen käsittelyn vuoksi on mahdoton ajatus, että vakuutusyhtiöiden toimintaan voisi vaikuttaa painostuskeinoin, palvelujohtaja Loviisa Itäkannas Turvasta kommentoi.

Taustalla on vuodesta 1993 alkunsa saanut tapahtumaketju, jonka jälkeen on ehditty istua lukuisissa oikeudenkäynneissä. Marketta joutui tuolloin kolariin, jonka jälkeen vakuutusyhtiö korvasi hänen sairaskulujaan parin vuoden ajan. Sen jälkeen Turva totesi hänet työkykyiseksi. Marketta sai kolarissa niskavamman ja joutui jäämään pois töistä.

– Salassapitovelvollisuuteen perustuen emme voi kommentoida yksittäistä tapausta, Loviisa Itäkannas kommentoi

Hovioikeus totesi vuonna 2000 Marketan työkyvyttömäksi. Myös Kela totesi saman vuonna 2010. Vielä tämänkin jälkeen Turva pitää Marketta työkykyisenä, mikä on pääsyy pariskunnan aloittamalla nälkälakolle.

Asia on tällä hetkellä käsiteltävänä vakuutusoikeudessa ja pariskunta on tehnyt kantelun myös eduskunnan oikeusasiavaltuutetulle. Turva pitää nälkälakkoa hyvin harvinaisena tapahtumana. Turvasta todetaan, että tapauksessa täytyy nyt odottaa vakuutusoikeuden ratkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat