Mainos

Pariskunnan kesäpaikassa kävi murtovarkaita – 25 vuotta myöhemmin rouva teki kirpputorilta ällistyttävän löydön

Joskus vanhatkin rikokset voivat ratketa varsin yllättävällä tavalla.

Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivuilla on kerrottu mielenkiintoinen tarina siitä, miten vanhatkin rikokset voivat selvitä. Nuori pari omisti aikoinaan vanhan rintamamiestalon pienellä paikkakunnalla. Koska pariskunta asui kauempana toisella paikkakunnalla, käytettiin taloa lähinnä kesäpaikkana.

90-luvun puolivälissä talolla kävi varas tai varkaita. Talosta oli viety jonkin verran tavaraa, mutta suurta rahallista arvoa niillä ei ollut.

– Pariskunnan emäntää harmitti vietävästi se, että rosvojen mukaan oli tarttunut sukulaisnaisen virkkaama sängynpeitto, jonka rouva oli itse saanut rippilahjaksi 80-luvun alkupuolella, ja sillä oli siten hänelle suunnatonta tunnearvoa, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Syyteoikeuskin vanheni

Vuodet kuluivat ja syyteoikeuskin ehti tässä välissä jo vanheta. Kaunis päiväpeitto oli naisen mielessä silloin tällöin. Pariskunta oli muuttanut takaisin samalle paikkakunnalle missä kesäpaikka oli.

Aina kirppareilla käydessään rouva katseli, olisiko virkatuissa päiväpeitoissa tuttu kuvio. Aikaa kului ja peitto jäi aina vaan enemmän unholaan, muttei kuitenkaan unohtunut kokonaan.

Sen jälkeen, kun kirppikset tulivat nettiin, nainen katsasti aina kotipaikkakunnan myynnissä olevat päiväpeitot, jos vaikka se oma rakas peitto olisi tullut sinne myyntiin.

– Lopulta 25 vuoden jälkeen hän huomasi nettikirppiksellä myynnissä virkatun peiton, joka näytti kuvioinniltaan huomattavan samanlaiselta – jopa tutulta.

Nainen päätti ostaa kyseisen peiton, vaikka se ei loppujen lopuksi olisikaan sama. Nainen sopi kaupat myyjän kanssa ja lähti jännittyneenä noutamaan peittoa. Hänellä oli aikeet kysyä ohimennen peiton alkuperästä, mutta myyjän kohdattuaan hän "jäätyi" ja asia jäi kysymättä.

– Kotona lopulta levitettyään peiton auki hän oli silmäkulmiaan hieman pyyhkien sataprosenttisen varma, että kauan kaivattu peitto oli kuin olikin löytänyt tiensä takaisin kotiin.

Poliisilla pieni kutina tekijöistä

Peittoa oli aikoinaan jatkettu leveämmäksi sängyn uusimisen yhteydessä, ja jatke oli hieman eri sävyä alkuperäisen värin kanssa. Tupsutkin olivat tunnistettavat, joten alkuperäisen omistajan mukaan ei ollut erehdyksen mahdollisuutta.

– Olosuhteet tuntien olen varma, että myyjä ei ole varkausrikokseen millään tavalla osallinen, mutta minulla on asiankulkuun pari vaihtoehtoista ajatusmallia, miten epäilen rikoksen tapahtuneen. Pieni kutina on aivokopassa jopa tekijöistäkin, mutta niin kuin alussa totesin, rikos on vanhentunut eikä sitä enää selvitetä millään tavalla, eivätkä tekijät joudu siitä siten koskaan vastuuseen, poliisi kirjoittaa.

Nyt peitto on saanut loppusijoituspaikan 80-luvun rippilapsen nykyisessä kodissa, jossa sen syntyhistoriaa osataan eri lailla arvostaa ja vaalia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja