Pariisissa on varauduttu "sisällissotaan" MM-välierän yhteydessä – tuhansittain poliiseja valvomassa rähinöintiä

Marokko tekee jalkapallohistoriaa – kuinka Afrikassa ja arabimaissa suhtaudutaan maan menestykseen? 10:29
Katso videolta, miten Pariisissa on varauduttu levottomuuksiin.

Ranskan ja Marokon välistä MM-välierää odotetaan Ranskassa kauhunsekaisin tuntein, sillä jo Marokon edellisten voittojen jälkeen joukkueen kannattajat ovat riehuneet ja rähinöineet Ranskan kaduilla.

Riippumatta MM-välierän lopputuloksesta Ranskan ja Marokon välillä on Ranskassa varauduttu kannattajien levottomuuksiin kunnolla. Pariisiin on brittilehti The Sunin mukaan haalittu 5 000 poliisia kaitsemaan järjestystä. Yhteensä Ranskassa on välieräiltana töissä 10 000 poliisia estämässä levottomuuksia.

Pariisin pormestari Jeanne d'Hauteserre on vaatinut, että Champs-Elysee-katu suljetaan.

– Keskiviikkona kaikki pelkäävät sotaa, sissisotaa, sisällissotaa, emmekä halua Champs-Elyseen muuttuvan taistelukentäksi, d'Heuteserre täräytti CNewsin mukaan.

– Kun juhlitaan voittoa, ei juhlita aseiden kanssa, mutta nämä ihmiset tulevat taistelemaan vain rautaputkien kanssa.

Marokon voitto puolivälierissä Portugalista täytti Champs-Elyseen kannattajista, minkä jälkeen videot mellastavista faneista levisivät netissä. Lopulta poliisi joutui turvautumaan kyynelkaasuun, ja yli sata henkilöä pidätettiin, kun he tuhosivat kauppoja ja sytyttelivät autoja tuleen.

Ranskassa on erittäin suuri marokkolaistaustainen vähemmistö. Arvioiden mukaan Ranskassa asuu peräti kaksi miljoonaa marokkolaistaustaista henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat