MM-välieräottelun pelättiin kuumentavan tunteita Pariisissa – isommilta levottomuuksilta toistaiseksi vältytty

Ranskan poliisi varautuu levottomuuksiin jalkapallon MM-välieräottelun vuoksi 1:40
Ranskan poliisi on varautunut levottomuuksiin jalkapallon MM-välieräottelun vuoksi

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa on varauduttu levottomuuksiin MM-jalkapallon tämäniltaisen Ranska-Marokko-välieräottelun takia. Ennakkoon ajateltiin, että kumpi tahansa tulos voi johtaa hulinointiin.

Suuret ihmisjoukot ovat lähteneet juhlistamaan Ranskan voittoa kaupungin keskustaan, mutta raportteja levottomuuksista ei ole puoleen yöhön mennessä tullut.

Marokon voitto puolivälierissä Portugalista täytti Pariisin kuuluisan Champs-Elysee-kadun maan kannattajista, minkä jälkeen videot mellastavista faneista levisivät netissä.

Lopulta poliisi joutui turvautumaan kyynelkaasuun ja yli sata ihmistä pidätettiin, kun he tuhosivat kauppoja ja sytyttelivät autoja tuleen.

Marokko on Ranskan entinen siirtomaa, ja Ranskassa asuu arviolta kaksi miljoonaa marokkolaistaustaista. 

Tunnelma jännittynyt ja odottava

MTV Uutisten toimittaja Kira Poutanen seurasi tämän illan tapahtumia itäisessä Pariisissa. Hän kertoi iltakymmenen jälkeen Suomen aikaa tunnelman olevan jännittynyt ja odottava.

– Pelissä on jopa paikallisottelun tuntu. Itäisessä Pariisissa asuu paljon marokkolaistaustaisia ja baarissa, jossa äsken olimme, kaikki eivät olleet yhtä innoissaan Ranskan ensimmäisestä maalista, Poutanen totesi Kymmenen uutisissa.

Poutainen muistuttaa, että Pariisissa on totuttu urheilutapahtumiin liittyviin levottomuuksiin ja erilaisiin mielenosoituksiin.

– Ne eivät siis ole Pariisissa mitenkään poikkeuksellisia. 

Hallitseva maailmanmestari Ranska selviytyi Argentiinan vastustajaksi jalkapallon miesten MM-finaaliin. Ranska voitti Qatarissa välierissä Marokon maalein 2–0.

Qatarissa pronssipelissä Kroatian kohtaava Marokko ylsi ensimmäisenä afrikkalaismaana MM-kisojen välieriin neljän parhaan joukkoon.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat