Pariisin rajua kerrostalopaloa tutkitaan tuhopolttona – "Liekit roihusivat käsittämättömällä raivolla"

Liekit ottivat vallan pariisilaisesta kerrostalosta - ainakin seitsemän kuollut 1:42

Pariisin tuhoisaa kerrostalopaloa tutkitaan mahdollisena tuhopolttona, kertovat viranomaiset. Poliisi on pidättänyt tuhoutuneessa talossa asuneen naisen.

Palossa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä. Loukkaantuneita on kolmisenkymmentä, heidän joukossaan kuusi palomiestä.

Palo syttyi noin kello yksi yöllä paikallista aikaa ja sen sammuttamiseen meni yli viisi tuntia. Palomiesten mukaan "liekit roihusivat käsittämättömällä raivolla".

Pelastuslaitoksen edustajan Clement Cognonin mukaan uhrimäärä saattaa edelleen nousta, sillä kahdeksankerroksisen talon ylimpiä kerroksia päästään tutkimaan vasta nyt, kun liekit on saatu sammutettua.

Osa talon asukkaista pakeni liekkejä katolle, mistä palomiehet pelastivat heidät.

– Kaiken kaikkiaan palomiehet evakuoivat rakennuksesta noin 50 ihmistä. Toistakymmentä pelastettiin katolta, Cognon sanoi.

Lähistöllä huppuravintoloita ja kauppoja sekä PSG:n stadion

Paloa sammuttamassa oli parisataa palomiestä. Palavan rakennuksen lisäksi myös lähitaloja evakuoitiin.

Tuli riehui kahdeksankerroksisessa talossa 16. kaupunginosassa, jossa sijaitsee muun muassa Eiffel-tornia vastapäätä oleva Trocaderon puistoaukio, Bois de Boulogne -puisto ja jalkapalloseura PSG:n kotistadion. Vauraalla alueella on paljon huippuravintoloita ja kauppoja, ja se on turistien suosiossa.

Edellinen vakava onnettomuus Pariisissa sattui viime kuussa, kun neljä ihmistä sai surmansa kaasuräjähdyksessä Pariisin 9. kaupunginosassa. 

Lue myös:

    Uusimmat