Ainakin 10 kuoli Pariisin kerrostalopalossa – epäillyn tuhopolton syynä riita naapurien välillä?

Liekit ottivat vallan pariisilaisesta kerrostalosta - ainakin seitsemän kuollut 1:42

Pariisissa ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa ja kolmisenkymmentä loukkaantui kerrostalopalossa, jota epäillään tuhopoltoksi. Poliisi on pidättänyt tuhoutuneessa talossa asuneen naisen.

Palo on tuhoisin Pariisissa sitten vuoden 2005.

– Yksi talossa asuva henkilö on pidätetty. Hän on 40-vuotias nainen, jolla on aikaisemmin ollut mielenterveysongelmia, sanoi Pariisin syyttäjäviranomaisten edustaja Remy Heitz palopaikalla.

Palo syttyi noin kello yksi yöllä paikallista aikaa ja sen sammuttamiseen meni yli viisi tuntia. Palomiesten mukaan "liekit roihusivat käsittämättömällä raivolla". Loukkaantuneiden joukossa on kuusi palomiestä.

Paloa sammuttamassa oli parisataa palomiestä. Palavan rakennuksen lisäksi myös lähitaloja evakuoitiin.

–  Kaiken kaikkiaan palomiehet evakuoivat rakennuksesta noin 50 ihmistä. Toistakymmentä pelastettiin katolta, selvitti pelastuslaitoksen edustaja Clement Cognon.

Cognonin mukaan etsinnät rakennuksen yläkerroksissa ovat edelleen kesken.

Syynä riita naapurien välillä?

Useat talon asukkaista sanoivat, että tulipalo syttyi naapurien välille syntyneen riidan jälkeen.

– Luulimme ensin, että talossa oli meneillään tappelu: kuului vain naisen kirkunaa. Hän vain huusi ja huusi todella kovaa. Kun menimme ulos, talo oli tulessa. Palokunta oli jo paikalla, mutta he olivat täysin kykenemättömiä tekemään mitään, sanoi Nicolasiksi esittäytynyt mies uutistoimisto AFP:lle.

– Heillä oli paloautoja ja suuria tikkaita, mutta mitään he eivät pystyneet tekemään, hän jatkoi.

Asukkaita päästiin pelastamaan vasta kun palomiehet saivat tikkaisiinsa jatkopalat ja pääsivät kiipeämään yläkerroksiin, joissa tuli roihusi.

Lähistöllä asuva Jose Emilien, 46, yritti epätoivoisesti soittaa veljenpojalleen ja serkulleen, jotka asuivat talossa.

– Soitin molemmille, mutta he eivät vastaa. En ole kuullut mitään uutisia heistä, Emilien valitti.

Tuli riehui kahdeksankerroksisessa talossa 16. kaupunginosassa, jossa sijaitsee muun muassa Eiffel-tornia vastapäätä oleva Trocaderon puistoaukio, Bois de Boulogne -puisto ja jalkapalloseura PSG:n kotistadion. Vauraalla alueella on paljon huippuravintoloita ja kauppoja, ja se on turistien suosiossa.

Palo on tuhoisin Pariisissa sen jälkeen kun 17 ihmistä, heidän joukossaan 14 lasta, sai surmansa tuhopoltossa Pariisin 13, kaupunginosassa vuonna 2005.

Uutista päivitetty kello 13.54.

Lue myös:

    Uusimmat