Pari kesäistä päivää – loppuviikon ennusteissa ensimmäiset räntäsateet: ”Saa nähdä, miten käy”

Sää viilenee tällä viikolla syyskuun alkaessa.

Pohjoisessa muutos lämpötiloissa on huomattava ja nopea, etelässä viilenee vähitellen.

– Vielä alkuviikolla lämpötila kohoaa etelässä 20 asteeseen, viikon loppupuolella jäädään 15 asteen tienoille. Pohjoisessa muutos on nopeampi. Sinne virtaa jo tiistaina viileämpää ilmaa pohjoisesta ja lämpötilat romahtavat, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lapissa lämpötilat putoavat jopa lähes kymmenellä asteella ja ovat päivisin alle kymmenessä asteessa, öisin voi olla pakkasta.

Tänään maanantaina sadekuuroja voi tulla lounaasta Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen ulottuvalla alueella. Etelässä on 20 astetta lämmintä, pohjoisessa ollaan 15 asteen molemmin puolin.

Ensi yö on selkeillä alueilla kylmä. Hallaa voi olla paikoin maan keskivaiheilla ja pohjoisessa.

Tiistaina joitain sadekuuroja tulee Keski-Suomessa ja sadekuurot ovat mahdollisia myös etelässä. Lappiin virtaa annos kylmempää ilmaa siis jo huomenna.

Etelään seuraava kunnon sadealue saapuu keskiviikkona.

– Keskiviikkona etelässä sataa, muualla maassa on poutaa. Torstaina Suomen yllä on matalapaine ja sää on epävakaista.

Joko räntää pohjoiseen?

Sään ennustettavuus heikkenee selvästi torstain jälkeen.

– Loppuviikosta uskaltaa puhua vain suuntaa antavasti. Sää näyttää siis viilenevän vähitellen myös etelässä. Pohjoisessa puolestaan on niin kylmä ilmamassa, että siellä voi sataa viikonloppuna räntää. Saa nähdä, miten käy. Ensilunta ei kannata vielä odottaa. Selkeillä alueilla on yöpakkasta ja hallaa, sanoo Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat