Mainos

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – 92-vuotias toisen maailmansodan veteraani juhli valmistujaisiaan

0:55

Koskaan ei ole liian myöhäistä – ainakaan päättää opintoja todistus kädessä. Yhdysvaltalainen sotaveteraani Roy Gallatin osoitti, että tutkintotodistuksen voi saada vanhemmallakin iällä.

Lordstownissa asuva 92-vuotias Roy Gallatin oli haaveillut tutkintotodistuksesta jo vuosia, mutta elämä riuhtaisi miehen koulunpenkiltä ensin töihin ja sitten sotaan. Nyt kun kädessä on tutkintotodistus, Gallatin sanoo olevansa onnellinen mies.

Saavutus ei ole Gallatinin elämässä kaikkein suurin: Hän jätti koulunkäynnin kesken 17-vuotiaana auttaakseen vanhempiaan pysymään leivänsyrjässä kiinni.

Juuri ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä, 13. elokuuta 1943, Gallatin liittyi merijalkaväkeen. Monien muiden yhdysvaltalaisten tavoin hän halusi ”tehdä oman osuutensa maansa hyväksi”, kuten hän kertoo paikallisen The Free Press Standardin haastattelussa. 

Galatin sai 92-vuotiaana tutkintotodistuksen Carrollton High Schoolista. Saavutuksesta on kiittäminen erityisesti hänen lapsenlastaan, joka otti yhteyttä kouluun saatuaan selville, että isoisä ei ollut koskaan valmistunut.

– Olenko innoissani. Todellakin olen, hän kuvaili tuntemuksiaan todistus kädessään.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja