Mainos

Paremmat vaikutusmahdollisuudet hillitsisivät oikeistopopulismia nuorten parissa, sanoo tutkimus

Oikeistopopulismia voitaisiin hillitä nuorten parissa esimerkiksi lisäämällä nuorten poliittisia vaikutusmahdollisuuksia, ehdottaa Nuorisotutkimusseuran tuore julkaisu.

Sen mukaan oikeistopopulismi nousee kansalaisten pettymyksestä politiikkaan ja se horjuttaa hallituksia ja uskoa länsimaiseen edustukselliseen demokratiaan.

– Oikeistopopulismi on osa poliittisen kentän muutosta, josta merkkeinä pidetään muun muassa Britannian brexitiä, Donald Trumpin nousua USA:n presidentiksi, Marine Le Penin menestystä Rankan presidentinvaaleissa ja meillä Suomessa perussuomalaisten menestystä kaksissa perättäisissä eduskuntavaaleissa, Nuorisotutkimusseuran tiedotteessa todetaan.

Oikeistopopulismia voisi julkaisun mukaan hillitä myös tiedon lisääminen maahanmuuttopolitiikasta sekä monikulttuurisen nuorisotyön lisääminen. Lisäksi oppilaitosten opetussuunnitelmia ja toimintakulttuuria pitäisi uudistaa, jotta ne tukevat lasten ja nuorten kansalaispätevyyden muodostumista paremmin.

Nuorisotutkimusseuran julkaisu perustuu vuosina 2011–2015 tehtyyn tutkimukseen, joka tehtiin Suomen lisäksi 13 muussa Euroopan maassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.