Paraurheilijan vanhemmat tekivät itsemurhan tämän ollessa vauva – menetti molemmat jalkansa räjähdyksessä

Tokion paralympialaisissa kisaava uimari Haven Shepherd oli vain 14 kuukautta vanha, kun hänen vanhempansa menehtyivät itsemurharäjähdyksessä. Shepherd menetti tapahtuneessa molemmat jalkansa.

Shepherdin biologiset vanhemmat ottivat lapsensa tiukasti väliinsä ja räjäyttivät pommin. Shepherdille on kerrottu jälkikäteen, että pommin voima oli lennättänyt hänet ilmaan. Vanhemmat menehtyivät ja Shepherd menetti molemmat jalkansa. Hän ei ole kuitenkaan katkera tapahtuneesta.

– Se oli elämä, jota en koskaan elänyt. En muista sitä, Shepherd kertoi People-lehdelle.

Vanhemmilla oli ollut syrjähyppy ja he uskoivat, että jos he eivät pystyneet olemaan yhdessä, heidän tuli kuolla.

– Menetin vain jalkani, olisin voinut menettää elämäni, Shepherd sanoi Tokion kisajärjestäjien medialle.

18-vuotias Shepherd kilpailee ensimmäistä kertaa paralympialaisissa. Hän osallistuu Yhdysvallan väreissä SB7-luokan 100 metrin selkäuintiin sekä SB8-luokan 200 metrin selkäuintiin. 

Shepherd adoptoitiin Yhdysvaltoihin kuusi kuukautta biologisten vanhempien kuoleman jälkeen. Yhdysvaltojen Missourin Carthagessa asuvat Shelly ja Rob Shepherd adoptoivat hänet. Shepherd on kasvanut perheessä, jossa on neljä isosiskoa ja kaksi veljeä. 

– Olen todella kiitollinen heille minun pelastamisestani. Vanhempani antoivat minulle maailman. Sinun täytyy aina katsoa elämän positiivisia puolia. Tiedän, että minulla oli hankalat olosuhteet, mutta sain toisen mahdollisuuden. Olen hyväksynyt yksilöllisyyteni ja se on muuttanut elämääni, Shepherd totesi.

– Hyväksy ne asiat, joihin et voi vaikuttaa ja muuta niitä, joille voi tehdä jotain, Shepherd sanoi.

Shepherd haluaa näyttää ihmisille, että vammaiset ihmiset ovat kuin kuten kaikki muutkin. Hän harjoittelee kahdeksan kertaa viikossa ja harjoituksiin sisältyy uinnin lisäksi crossfitiä, jossa hän myös kilpailee. Shepherdin tavoitteet Tokiossa on olla oma itsensä ja pitää hauskaa. 

– En luo itselleni korkeita odotuksia, koska tulet aina pettymään, jos sinulla on sellaiset, Shepherd toteaa.

Mallin töitäkin tekevä Shepherd on työskennellyt muiden muassa muotibrändi Tommy Hilfigerille. 

– Silloin tajusin, että täydellistä kehoa ei ole olemassa. Vain muutamilla ihmisillä on tällainen keho ja elämäntyyli. Jos katsot ympärillesi, niin meillä kaikilla on kuhmuja ja mustelmia ja olemme puutteellisia, Shepherd päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja