Parantumatonta syöpää sairastanut Gavin, 30, päätti avioitua tyttöystävänsä kanssa ennen kuin olisi liian myöhäistä – menehtyi vain kaksi päivää häiden jälkeen

3:20
VIdeolla kerrotaan pariskunnasta, joka rakastui uudelleen vuosikymmeniä myöhemmin.

Parantumatonta syöpää sairastava Gavin päätti avioitua tyttöystävänsä kanssa mahdollisimman pian, kun tuli tieto, että hänen imusolmukesyöpäänsä ei voitaisi enää parantaa. Surullisesta tapauksesta uutisoi muun muassa Metro.

Pääsiäissunnuntaina 30-vuotias Gavin Howarth sai kuulla, että hänellä oli pitkälle edennyt imusolmukesyöpä ja hänellä olisi vain kaksi kuukautta elinaikaa. Niinpä hän ja hänen tyttöystävänsä Kirsty, 27, päättivät mennä naimisiin mitä pikimmiten. He avioituivat 30. huhtikuuta kotonaan Rochdalessa.

Hengenahdistusta ja kovaa selkäkipua

Ennen diagnoosia Gavinilla oli ollut hengenahdistusta ja kovaa selkäkipua. Lopulta kipu oli yltynyt niin pahaksi, että  maaliskuussa Gavin meni lääkäriin.

Perhe oli ajatellut, että selkäkipu liittyisi jotenkin Gavinin astmaan tai hänen työhönsä kokolattiamattojen asentajana, sillä työhön kuului nostelemista.

Viime vuoden lokakuussa selkäkipu oli yltynyt niin kovaksi, että Gavin oli joutunut lopettamaan työnsä. Sen jälkeen hän oli työskennellyt pikaruokalassa.

Lapsena Gavin oli sairastanut tuberkuloosin ja menettänyt sen takia toisen keuhkonsa. Tutkittiin, olisiko sairaus iskenyt jälleen. Tutkimuksissa havaittiin, että Gavinilla oli lymfooma, imusolmukesyöpä. Lisäksi kasvaimia löytyi maksasta, munuaisista ja aivoista.

Pääsiäissunnuntaina saatiin musertavia uutisia: Gavinin syöpää ei voitaisi enää parantaa. Hänelle annettiin kaksi kuukautta elinaikaa.

Häiden ajankohtaa aikaistettiin

Gavinilla ja Kirstyllä on 3-vuotias poika Lucian. Perheeseen kuuluu lisäksi Kirstyn 7-vuotias poika Bryce.

Gavin ja Kirsty olivat puhuneet naimisiinmenosta ennen tietoa Gavinin sairaudesta, mutta he olivat tuolloin päättäneet odottaa siihen asti, että heillä olisi tarpeeksi rahaa. Diagnoosin tultua he päättivät avioitua ennen kuin olisi liian myöhäistä. Vihkiminen päätettiin järjestää 6. toukokuuta.

Sitten Gavinin voinnissa tapahtui käänne huonompaan. 30. huhtikuuta Kirstylle kerrottiin, että häät kannattaisi pitää aikaisemmin. Pariskunta meni naimisiin vielä samana iltana.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ystävät, naapurit ja paikalliset yritykset lahjoittivat hääparille kaikenlaista tavaraa, jotta häät voitiin järjestää.

Vihkimistä olivat todistamassa kahden virkamiehen lisäksi pariskunnan pojat, Kirstyn äiti Sandra sekä Gavinin äiti Mandy. Gavinin veli Lee ja sisko Gina sekä Kirstyn isä Karl katsoivat seremoniaa puutarhasta, jossa hääjuhlaa tämän jälkeen vietettiin.

Kaksi päivää myöhemmin saapui suru-uutinen

Kaksi päivää myöhemmin Gavin menehtyi. Hautajaiset järjestettiin 15. toukokuuta Rochdalessa sijaitsevassa krematoriossa. Paikalla oli koronarajoitusten takia vain muutamia vieraita.

– Tämä on ollut melko vaikeaa, mutta lapseni auttavat minua jaksamaan. Minun täytyy jaksaa heidän takiaan, Kirsty kertoi Mancester Evening News -sivustolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja