"Paranormaalit kokemukset auttoivat minut menestykseen"

Matti* kuvaa lapsuuttaan rankaksi, mutta ei halua muistella yksityiskohtia sen tarkemmin. Nyt viisikymppisenä, paljon elämää nähneenä, hän ymmärtää, että ilman lapsuuden kovia kokemuksia hän ei olisi saavuttanut sitä kaikkea, mitä hänellä nyt on. Lue pyhäinpäivän Tositarinastamme, minkälaisia hyytäviä tapahtumia Matti vakuuttaa kokeneensa.

– Olin ylivilkas lapsi, ja koska sen ajan kasvatusmetodit olivat, mitä olivat, minut yritettiin nujertaa keinolla, millä hyvänsä, Matti aloittaa.

Niinpä rasavillin pojanviikarin vanhemmat eivät keksineet muita keinoja poikansa kurissapitämiseksi kuin rajoittaa hänen menemisiään pitämällä hänet visusti kotona neljän seinän sisällä tai väsyttämällä hänet kotitilan maatöissä.

Kestääkseen elämän ilman leikkikavereita, pikku-Matti kehitti ympärilleen mielikuvitusmaailman, josta myöhemmin tuli täyttä totta.

Unta vai kummitusjuttuja?

– Olin noin 10-vuotias, kun koin ensimmäistä kertaa niin sanottuja paranormaaleja ilmiöitä, Matti kertoo.

Tässä vaiheessa joku varmasti ajattelee Matti puhuvan höpöjä tai luulevan näkemiänsä unia todeksi, ja toinen saattaa ajatella hänen kertovan kummitusjuttuja. Oli miten oli, Matti itse seisoo tukevasti sanojensa takana ja jatkaa:

– Ensimmäinen kokemukseni oli, kun olin nukkumassa, kuten öisin on tapana, ja heräsin kesken unieni. Huoneessani, sänkyni vieressä oli pöytä, jolle olin levittänyt kaikenlaista pientä roinaa, sillä olin askarrellut jotakin. Kun liikutin jalkaani sängyssä, pöytä liikkui samalla. Pelästyin tietenkin, mutta kokeilin uudestaan, ja pöytä liikkui taas. Vasta tämän jälkeen tiesin, etten kuvitellut, ja juoksin kauhuissani ulos huoneesta, hän muistelee.

Matti kertoo kokeneensa vastaavanlaisia asioita hyvinkin usein ollessaan siinä 10–15 vuoden ikäinen. Hän uskoo kokemansa tapahtuneen jossakin rinnakkaisessa todellisuudessa, sellaisessa, jonka olemassaolosta useimmilla meistä ei ole mitään käsitystä.

"Jokin näkymätön voima pelasti henkeni"

Toinen Matin kertoma esimerkki "tuonpuoleisesta" on hieman myöhemmältä ajalta, jolloin Matti oli jo täysi-ikäinen.

– Kaahailin reipasta ylinopeutta tutulla maantiellä. Tie oli hiljainen, eikä muita autoilijoita juuri ollut. Jossakin vaiheessa jouduin kuitenkin ohittamaan edelläni ajavan kuskin. Näkyvyys oli siinä kohtaa huono, sillä olimme pienen mäennyppylän juurella. Lähdin kiihdyttämään ja olin jo toisen auton rinnalla, kun tunsin, että joku lyö minua nyrkillä kylkeen, Matti kertoo.

– Kyydissäni ei ollut ketään, vaan olin yksin liikenteessä, hän jatkaa.

Sekunnin murto-osan mietittyään hän jarrutti, ja palasi takaisin omalle kaistalleen. Siinä vaiheessa vastaan tuli toinen auto, ja kolarilta vältyttiin täpärästi.

"Olen kokemusteni vuoksi huippu alallani"

Matti uskoo, että hänen kykynsä päästä sisälle rinnakkaisiin maailmoihin johtui hänen kokemastaan äärimmäisestä paineesta. Ne maailmat, sanotaan niitä nyt sitten mielikuvituksen tuotteiksi tai paranormaaleiksi ilmiöiksi, toimivat hänen mukaansa hänen silloisen elämänsä täydellisen epätasapainon korjaajina.

Aikuistuttuaan Matti ei ole enää kokenut edellä kuvatun kaltaisia ilmiöitä, sillä nyt hänen elämänsä on muutenkin tasapainossa. Jotakin jäi silti käteen.

– Kun silloin nuorena tajusin, mistä kaikki johtuu, opin täydellisen keskittymisen taidon. Opin sulkemaan kaiken häiritsevän mielestäni, ja keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Opin myös näkemään asioita kolmiulotteisesti, joten avaruudellisen hahmottamisen kykyni on erittäin hyvä, Matti luettelee.

Hän on nykyisin menestyvä yrittäjä metallialalla. Hän suunnittelee ja valmistaa erilaisia koneita asiakkaidensa tarpeista riippuen, myös sellaisia, mitä ei ole koskaan aiemmin tehty.

– Osittain niiden taitojen ansiosta, joita nuoruudessani opin, olen aivan huippu alallani. Pystyn esimerkiksi valmistamaan koneita jopa ilman piirustuksia, Matti sanoo.

– Ja nostamaan viiden tuhannen euron kuukausipalkkaa, hän huomauttaa pilke silmäkulmassaan.

*Matin nimi on muutettu

Studio55/Elina Rantalainen

Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja