Paperiliitto ilmoitti poliittisista lakoista Stora Enson, UPM:n ja Huhtamäen tehtailla

Paperiliitto ilmoittaa järjestävänsä helmikuun alussa kahden vuorokauden mittaisia poliittisia lakkoja useilla tehtailla. Lakot alkavat 1. helmikuuta aamuvuoroista ja päättyvät 3. helmikuuta aamuvuoroihin.

Lakoissa ovat mukana Stora Enson Enocellin, Imatran, Oulun ja Varkauden tehtaat, UPM:n Kaukaan, Kymin, Pietarsaaren ja Rauman tehtaat sekä Huhtamäen tehtaat.

Paperiliiton mukaan lakot koskevat noin 3 000:ta työntekijää.

Ne eivät kohdistu ihmishengen, turvallisuuden, ympäristön ja laiteturvallisuuden turvaamiseksi tehtävään työhön.

Samaan aikaan laajoja lakkoja

Poliittisilla lakoilla vastustetaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen suunnittelemia työelämäheikennyksiä. Samasta syystä kuun vaihteessa järjestettävistä poliittisista lakoista ovat ilmoittaneet myös useat muut ammattiliitot.

Mukana ovat muun muassa palvelualalla työskentelevien PAM, Teollisuusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Sähköliitto, Rakennusliitto, Ammattiliitto Pro ja Toimihenkilöliitto Erto.

Työt seisahtuvat esimerkiksi useassa teollisuuden yrityksessä, minkä lisäksi lentoliikenne ja satamien toiminnot voivat hiljentyä.

OAJ, Tehy, Super, JHL, Talentia ja Jyty ovat puolestaan ilmoittaneet lakoista pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa.

Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava taas aikoo koordinoida liittojensa poliittisia ulosmarsseja seuraavalla viikolla, 6. helmikuuta.

Helmikuun alun jättilakot: näin lakkoillaan 1:39
Helmikuun alun jättilakot: näin toissapäivänä käytiin läpi helmikuun lakkoilut.

Lue myös:

    Uusimmat