Muun muassa Valio ja Saarioinen mukaan lakkoon – lähes 4 500 elintarviketeollisuuden työntekijää lakon piirissä

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ilmoitti lakoista perjantaina.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ilmoittaa lakoista 31. tammikuuta–2. helmikuuta välisellä ajalla.

Lakkoihin osallistuu noin 4 500 työntekijää 21 elintarvikealan työpaikalla. SEL:n mukaan lakoissa on mukana muun muassa Valion, Poutun ja Saarioisen yksiköitä.

Poliittisilla lakoilla vaaditaan Orpon hallitusta neuvottelemaan ammattiyhdistysliikkeen kanssa hallituksen ajamista työelämäheikennyksistä.

– Koska hallitus ei suostu huomioimaan työntekijöiden näkemyksiä, meillä ei ole muita keinoja pyrkiä torjumaan hallituksen eteenpäin viemiä työntekijöiden oikeuksien ideologisia heikennyksiä kuin poliittiset lakot, sanoo SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen tiedotteessa.

Lakon piirissä ovat lakkoon julistetun työpaikan kaikki SEL:n työehtosopimuksen alaiset työt hätätyötä lukuun ottamatta.

Lakkosuma kasvaa

SEL on yksi monista helmikuun alun lakkoihin mukaan liittyvistä liitoista. 

Tähän mennessä muun muassa palvelualalla työskentelevien PAM, Teollisuusliitto ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ovat ilmoittaneet lakoista.

Lisäksi muun muassa OAJ, Tehy ja Super ovat ilmoittaneet lakoista pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK ovat kertoneet järjestävänsä 1. helmikuuta mielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan. Myös SEL ilmoittaa osallistuvansa mielenosoitukseen.

Lue myös:

    Uusimmat