Pankin pääjohtaja puolustaa konttorikatoa – mobiili tulee!

OP-Pohjolan pääjohtaja myöntää, että pankkikonttorit tulevat vähenemään entisestään. Pankit yrittävät kuitenkin jatkuvasti keksiä uusia, ikääntyneitä asiakkaitaan palvelevia ratkaisuja.

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen kertoo Studio55.fi-ohjelmassa, että pankkikonttoreiden väheneminen johtuu siitä yksinkertaisesta asiasta, että niiden käyttö on vähentynyt huomattavasti. Kaikista pankin asiakaskontakteista vain alle kymmenen prosenttia tulee konttoreiden kautta.

– Me suomalaiset rakastamme pankkikonttoreita paljon enemmän kuin mitä me niitä käytämme, Karhinen huomauttaa.

– Aamulla, kun tulin tänne, kävi mieleen, etten nähnyt yhtään puhelinkoppia katujen varressa. Minkä takia puhelinkopit ovat hävinneet pois? Koska emme käytä niitä.

Karhinen vakuuttaa, etteivät pankkikonttorit tule häviämään kokonaan. Hän myöntää kuitenkin, että ne tulevat vähenemään edelleen. Koska kehitys on vääjäämätöntä, pankit kehittelevät uusia ratkaisuja, jotka helpottaisivat maksamista.

– Teemme kaikkemme, että kaikilla olisi mahdollisuus käyttää pankkipalveluja helposti ja joustavasti. Konttori ei vaan tulevaisuudessa ole ratkaisu.

Puhelimella maksaminen on Karhisen mukaan nouseva trendi. 20 prosenttia laskuista maksetaan tätä nykyä puhelimitse ja Karhinen ennustaa luvun nousevan jo ensivuonna 50 prosenttiin. Hän toivoo, että mobiilimaksamisen nousu helpottaa niitäkin, jotka eivät koe verkkopankkia kotoisaksi ympäristöksi.

– Tällä hetkellä kasvaa mobiililla eli puhelimella maksaminen ja toivon, että kun siirrytään mobiilipohjaiseen maksamiseen, että se olisi vähän helpompi ja sen saatavuus parempi. Isolla osalla on kuitenkin se oma kännykkä.

– Puhelin on kuitenkin meille tutumpi kuin tietokone tai vastaava. Se on kaikkialla mukana ja turvallisempi kuin käteinen, Karhinen jatkaa.

Huonoja uutisia ei ole kuitenkaan luvassa niille, jotka ovat juuri opetelleet käyttämään verkkopankkia tietokoneellaan. Karhinen lupaa, että verkkopankki on ja pysyy.

– Lupaan, että se pysyy.

Miten Karhinen puolustaa pankkien palvelumaksuja? Katso lähetyksestä!

Ikääntyneen pankkiasiat. 26:32

Lue myös:

    Uusimmat