Panimoliitto huolissaan ravintoloiden avautumisen rajoittamisesta: ”Vie alan entistä syvempään ahdinkoon”

1:22
Video: Sisäministeri Ohisalo: Yökerhot avataan eri aikaan kuin muut ravintolat

Ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun alussa tietyin rajoituksin. On mm. väläytetty, että ravintoloiden asiakasmääriä ja anniskeluaikoja rajoitetaan.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan liian tiukat rajoitukset aiheuttaisivat ravintolayrityksille kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Ravintoloiden avautuminen ei saa aiheuttaa alalle nykyistäkin syvempää kriisiä. Liiketoiminta ei voi mitenkään kannattaa, jos esimerkiksi asiakasmäärän kapasiteetista saa käyttää vain puolta. Kiinteät kustannukset eivät kuitenkaan puolitu, muistuttaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

Lisäksi anniskeluaikojen mahdollinen tiukentaminen haittaisi liiton mukaan ravintolayrityksiä enemmän kuin hyödyttäisi.

– Alkoholin anniskelun lopettaminen iltayhdeksältä olisi keinotekoista. Anniskelun pitää jatkua ainakin kello 23.00 asti, sillä muuten juominen siirtyy julkisille paikoille tai jatkuu kotioloissa. Alkoholia käytetään yhä kohtuullisemmin ja vastuullisemmin, mutta jos sitä halutaan kontrolloida, helpointa se on ravintoloissa.

Pakarisen mukaan ravintola-alan tuesta tulisi päättää välittömästi.

– Ravintolat ovat roikkuneet löysässä hirressä ja eläneet epätietoisuudessa kohta kaksi kuukautta. Tukipaketista olisi pitänyt päättää jo paljon aiemmin, kuten on tehty muissa Pohjoismaissa. Päätöksiä on nyt tehtävä ripeästi ja niiden pitää olla selkeitä, Pakarinen vaatii.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja