Panimojätti Heineken kertoo myyneensä liiketoimintansa Venäjällä eurolla, yhtiö myöntää: "Tämä kesti toivottua pidempään"

Heineken ilmoitti jo maaliskuussa 2022 poistuvansa Venäjältä. Panimoyhtiön hidas lähtö maasta on herättänyt kritiikkiä.

Hollantilainen panimoyhtiö Heineken ilmoittaa saaneensa päätökseen Venäjän-toimintojensa myynnin ja poistuneen Venäjältä.

Heinekenin pörssitiedotteen mukaan sen Venäjällä toiminut tytäryhtiö siirtyy Arnest Groupin hallintaan yhden euron kauppahinnalla. Arnest Groupille siirtyy Heinekenin seitsemän Venäjällä toimivaa panimoa ja noin 1 800 työntekijää. Kauppasopimukseen on Heinekenin mukaan kirjattu, että työntekijöiden työt säilyvät kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Panimoyhtiö kirjaa Venäjältä poistumisesta 300 miljoonan euron kumulatiiviset tappiot.

Vitkuttelu keräsi kritiikkiä

Heineken ilmoitti maaliskuussa 2022 poistuvansa Venäjän-markkinoilta, kun maa hyökkäsi Ukrainaan. Yhtiötä on kuitenkin kritisoitu siitä, että se jatkoi myyntiä maassa ilmoituksestaan huolimatta.

Venäjän-liiketoimintojensa takia muun muassa Suomessa Flow-festivaali ilmoitti tänä vuonna katkaisevansa yhteistyön panimoyhtiön kanssa juuri ennen festivaalin alkua.

Heinekenin toimitusjohtaja Dolf van den Brink kertoo pörssitiedotteessa, että Venäjän markkinoilta poistuminen kesti yhtiöllä pidempään kuin ennakoitu.

– Vaikka tämä kesti toivottua pidempään, tämä kauppa turvaa työntekijöidemme elannon ja sallii meidän poistua maasta vastuullisesti, van den Brink sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat