Mainos

Roope Salminen nähdään parinvaihtokomediassa soittamassa kitaraa ilman paitaa: "Siksi olen treenannut"

1:43

Swingers on ensimmäinen Pamela Tolan ohjaama pitkä elokuva. Ensi-iltansa parinvaihtokomedia saa marraskuun lopussa.

Katso yllä videolta, miten Mikko Nousiainen ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen haastattelivat toisiaan Swingers-lehdistötilaisuudessa!

Näyttelijätähti Pamela Tola, 36, ohjaa ensimmäisen pitkän elokuvansa. Tiedotteessa kerrotaan, että Swingers on tanskalaiseen komediaan Swinger (2016) pohjautuva kriisikomedia, jonka käsikirjoituksesta Tola ja Niina Lahtinen ovat sovittaneet oman versionsa.

Elokuvan kuvaukset alkavat tässä kuussa ja ensi-ilta on edessä 30. marraskuuta.

Swingers sijoittuu parinvaihtoviikonloppuun, jossa neljä eri-ikäistä eritasoisien kriisien pariskuntaa kohtaa toisensa. Viikonlopun aikana rakastuminen ja mustasukkaisuus ovat kiellettyjä.

Päärooleissa nähdään joukko Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä: pareja näyttelevät Kiti Kokkonen ja Janne Kataja, Marja Salo ja Aku Hirviniemi sekä Matleena Kuusniemi ja Mikko Nousiainen.

Parhaan naissivuosan Jussilla vuonna 2016 palkittu Mimosa Willamo, 24, ja Putouksen juontajanakin tunnettu Roope Salminen, 28, näyttelevät vastarakastunutta pariskuntaa.

Lehdistötilaisuudessa elokuvan näyttelijät antoivat haastattelut pareittain. Willamo ei ollut paikalla, joten Salmisen parina nähtiin ohjaaja Pamela Tola.

Vaikka elokuvan nimen kuullessa voisi ajatella kysessä olevan musiikkielokuva, sitä se ei ole.

– On siinä musiikkiakin! Minä soitan kitaraa ilman paitaa, kannattaa tulla katsomaan. Sitä varten treenaan, Salminen kertoo.

– Pitää saada liput liikkumaan jotenkin.

Swingers ei ole täysin uskollinen tanskalaiselle originaalielokuvalle.

– Minulle oli tosi tärkeää, että sain tuoda omaa näkemystä ja huumoria mukaan. Vaikka tehdään komediaa, minua itseäni naurattaa se, että näen oikeita ihmisiä oikeissa, vaikeissa tilanteissa, yrittämässä selvitä niistä tosissaan, Tola sanoo.

– Minua ei naurata se, jos ihmisellä on hassu hattu päässä. Vaikka voi sekin olla hauskaa, toki. Mutta tämä elokuva ei perustu sketsihuumoriin, vaan tilanteisiin, jotka ovat monesti kiusallisia ja ahdistavia.

Parinvaihtokonkareita ja -noviiseja

Roope Salminen esittää Jereä, joka osallistuu tyttöystävänsä kanssa ensimmäistä kertaa parinvaihtoviikonloppuun.

– Monet elokuvan hahmoista ovat ensikertalaisia, mutta mukana on myös parinvaihtokonkareita. He ovat sitten törmäyskurssilla. Swingersissä on paljon kyse myös ihmisten sosiaalisista rooleista, ohjaaja Tola kertoo.

– Väitän, että tämä elokuva tulee sydämellään yllättämään katsojat, Salminen hehkuttaa.

Pamela Tola ja Roope Salminen tekevät nyt ensimmäistä kertaa töitä yhdessä.

– Olemme ehkä kerran tavanneet jossain, MTV:n lehdistötilaisuudessa tai jossain. Töitä emme ole yhdessä tehneet, Tola muistelee.

– En tiedä, olemmeko edes tavanneet. Pamela on helvetin hyvä ohjaaja ja minä olen helvetin hyvä näyttelijä. Tuntuu tavallaan siis ihan järkevältä, että näin tapahtuu, Salminen toteaa vaatimattomasti.

Elokuvan teemaan liittyen: onko Pamela Tolalla ja Roope Salmisella itsellään kokemusta parinvaihdosta?

– Luuletko, että vastaamme tuohon kysymykseen? kysyy Tola.

– En lähde kommentoimaan, kuittaa Salminen.

---

Swingers saa ensi-iltansa perjantaina 30. marraskuuta 2018.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja