Pamela Tola: Olin ennen kyynisempi rakkaudessa

Näyttelijä Pamela Tola tietää, mikä on toimivan parisuhteen perusta.

Helmikuussa ensi-iltansa saavan 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan pääosassa nähdään näyttelijä Armi Toivanen. Toivanen esittää tutkijaa, joka perehtyy tapoihin, joilla ihmiset pilaavat avioliittonsa. Toivasen esittämällä Sannalla on hypoteesi, jonka mukaan pitkä avioliitto on nykyihmiselle luonnoton olotila.

Elokuvassa nähdään myös näyttelijä Pamela Tola, joka uskoo elokuvan antavan toivoa päähenkilön skeptisyydestä huolimatta.

– Elokuva oli äärimmäisen positiivinen ja toivoa antava. Päähenkilöstä näkee, että jossain vaiheessa hänen vankat uskomuksensa lipeävät. Elokuva ei ole liian lässyn lässyn, siinä on karuja faktoja, mutta lopussa kuitenkin toivo ja mahdollisuus, Tola analysoi.

Tola seurustelee näyttelijäkollega Lauri Tilkasen kanssa, mutta miten on, onko näyttelijä aina uskonut parisuhteiden voimaan, vai ollut välillä myös kyyninen rakkauden suhteen?

– Varmaan varsinkin nuorempana on ollut enemmän sellaista kyynisyyttä ja pelkoa. Jos kauheasti pelkää, ettei saa vastarakkautta, niin sittenhän sitä ei uskalla heittäytyä. Onhan se tietysti hirveää, jos tulee torjutuksi ja hylätyksi, siitä kaikilla on varmasti kokemuksia. Ihminen rakentaa suojan, kun tulee tarpeeksi monta iskua.

31-vuotias Tola ei halua sen suuremmin kommentoida omaa parisuhdettaan, mutta korostaa parisuhteiden toimivuuden perustuvan itsensä hyväksymiseen.

– Tärkeintä on, että on rakkautta itseään kohtaan. Ensin on tultava sinuksi itsensä kanssa, sitten pystyy vastaanottamaan rakkautta ja rakastamaan toista.

– Uskonkin, että itsensä tuntemisen takia juuri vanhemmalla iällä solmitut liitot saattavat kestää paremmin. Siitä on kyse enemmästä kuin vain siitä, että luottaa parisuhteeseen. Ethän voi luottaa parisuhteeseen, jos elät pelossa, etkä hyväksy ja rakasta itseäsi.

21 tapaa pilata avioliitto saa ensi-iltansa 8. helmikuuta.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat