Mainos

PAM antoi lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle – kiistaa työaikalisien poistamisesta

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut kiinteistöpalvelualalle lakkovaroituksen maaliskuun alkuun. Varoitus koskee noin 1 100 työntekijää, liitto kertoo tiedotteessaan.

Liitto palasi eilen neuvottelupöytään Kiinteistötyönantajien kanssa, mutta työnantajapuolen näkemykset eivät miellyttäneet sitä.

– Tilanne neuvotteluissa oli eilen se, että työnantaja toi entiset esityksensä pöytään ja sanoi ei meidän esityksillemme. Palkankorotuksista luvattiin vain yleistä linjaa. Totesimme, että tästä emme kykene jatkamaan, PAM:in puheenjohtaja Ann Selin sanoo.

Siivoojat, kiinteistönhoitajat ja talonmiehet ovat PAM:in mukaan olleet huolissaan erityisesti työnantajaliiton tekemistä esityksistä, joissa en ehdotettu sunnuntai- ja muiden työaikalisien poistamista.

Toteutuessaan lakko vaikuttaa kahteentoista yritykseen. Se alkaisi torstaina 1. maaliskuuta kello 6 aamulla ja päättyy saamaan aikaan lauantaina 3. maaliskuuta. Lakon piirissä on yhteensä noin 1100 työntekijää.

Käytännössä lakkovaroituksen antaminen merkitsee sitä, että valtakunnansovittelija kutsuu osapuolet jossain vaiheessa ennen lakkojen alkamista sovitteluun. Kiinteistöpalvelualan yleissitovan työehtosopimuksen piirissä on noin 70000 työntekijää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.