PAM hylkäsi sovintoesityksen kiinteistöpalvelualan työriidassa – Puheenjohtaja: "Palkkaratkaisu liian matala"

Palvelualojen ammattiliitto PAM on hylännyt valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualan työriidassa.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo STT:lle, että PAM hylkäsi ehdotuksen, koska siinä ollut palkkaratkaisu jäi vielä liian matalaksi.

Työriidan osapuolet ratkovat työriitaa vielä tänään iltapäivällä. Rönni-Sällisen mukaan tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida, pääsevätkö osapuolet sopuun.

–  Yritämme vielä. Mutta en osaa arvioida, mikä sitten on lopputulos, hän sanoo.

Siivoojia ja kiinteistönhoitajia koskeva seuraava lakkovaroitus on annettu torstaiksi. Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25  000 työntekijää 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut Oy:ssä, Kotikatu Oy:ssä, RTK-Palvelu Oy:ssä sekä SOL Palvelut Oy:ssä.

Ensi viikolle annettu jo ilmoitus kolmannesta lakosta

Ensi viikolle on jo annettu ilmoitus kiinteistöpalvelualan kolmannesta lakosta. Tuolloin lakon piiriin kuuluisi noin 27  000 työntekijää 18 yrityksessä. Ensimmäinen, pienempi lakko oli viime viikolla.

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko vaikuttaisi hyvin laajaan kirjoon erilaisia toimialoja ja -paikkoja ympäri Suomen. Lakko koskettaisi esimerkiksi kauppoja, toimistoja ja virastoja, julkista liikennettä, teollisuuslaitoksia sekä hotelleja. Lisäksi lakolla olisi vaikutuksia muun muassa taloyhtiöiden huoltotöihin sekä kotisiivoukseen.

Lakko ei koskisi hätätyötä eikä tehtäviä, joissa se vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa. Työnantajien on tullut hakea näiden osalta erillistä poikkeuslupaa PAMista.


Lue myös:

    Uusimmat