Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei ratkaisua – lakko alkaa huomenna

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua.

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto tviitissään. Sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM että Kiinteistötyönantajat ovat hylänneet sovintoehdotuksen.

Tämä merkitsee, että alan kolmas lakko alkaa huomenna torstaina puoliltaöin. Lakon on määrä päättyä lauantaina puolilltaöin. Lakon piirissä on noin 27  000 työntekijää 18 yrityksessä.

Nyt hylätty sovintoehdotus on kolmas meneillään olevassa työriidassa.

– Pienipalkkaiset siivoojat ja kiinteistönhoitajat ansaitsevat kunnon palkankorotukset. Tämä ehdotus ei vielä ollut kokonaisuutena riittävä, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

Nyt hylätty sovintoehdotus oli kolmas meneillään olevassa työriidassa. Työriidan aikana on järjestetty jo kaksi aiempaa lakkoa viime viikkoina.

PAMin hallitus päätti kahdesta uudesta lakkovaroituksesta kiinteistöpalvelualalle. Ellei sopua synny, alkaa kaikkia kiinteistöpalvelualan töitä koskeva kaksipäiväinen lakko 13. huhtikuuta. Sen jälkeen alkaa alan suurimpia yrityksiä koskeva toistaiseksi voimassa oleva lakko 15. huhtikuuta.

PAMin hallitus julisti lisäksi maanantaina hakusaartoon SOL Palvelut ja SOL Kiinteistöpalvelut.

PAMin mukaan SOL on toiminut poikkeuksellisen asiattomasti painostaessaan työntekijöitään lakonalaiseen työhön.

Katso myös: Pitäisikö lakko-oikeutta rajoittaa? Huomenta Suomen vieraina kansanedustajat Arto Satonen (kok.) sekä Tarja Filatov (sdp) 3. maaliskuuta.

Kohti vaaleja: Pitäisikö lakko-oikeutta rajoittaa? 10:06

Lue myös:

    Uusimmat