Palvelus, jota sanat eivät riitä kuvaamaan: Vapaaehtoiset ompelevat vauvoille hautajaisvaatteita hääpuvuista

Newyorkilainen Caring Hands for Angels -vapaaehtoisryhmä ompelee lahjoituksia vanhemmille, joita on kohdannut kenties elämän suurin suru.

Mitä aiot tehdä vanhalle hääpuvullesi? Voisitko kuvitella lahjoittavasi sen hyväntekeväisyyteen – surevien vanhempien tueksi?

Newyorkilainen Caring Hands for Angels -vapaaehtoisryhmä luo lahjoitetuista hääpuvuista vaatteita läheisessä sairaalassa menehtyneille vauvoille. Hautajaisasuja lahjoitetaan perheille, joita on kohdannut elämän suurin suru.

– Monet vapaaehtoisista ovat naisia, jotka ovat itsekin menettäneet lapsen. Tiedämme, että kun ihminen menettää vauvan, häntä on lähes mahdotonta lohduttaa mitenkään, ryhmän koordinaattori Bernadette Reidy kuvaa.

– Kun teemme kauniin mekon vauvalle, ja vanhempi voi pidellä häntä viimeisen kerran, saada vielä viimeisen muiston lapsesta... Se on hyvin erityistä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Ryhmän ompelemissa asuissa otetaan huomioon mahdollisen sairauden aiheuttamat tarpeet. Yhden hautajaisasun valmistaminen vie noin päivän.

– Haluamme äitien tietävän, että teimme asun hyvin huolellisesti hänen lapselleen. Asu ilmaisee sympatiamme vanhemmille silloin, kun sanat eivät riitä, Reidy sanoo.

Vastasyntyneiden teho-osastoa johtava tohtori Timothy Stevens pitää mekkoja kauniina osoituksena tuesta, jota myös sairaala haluaa antaa perheille.

– Suurimman osan ajasta vauvan syntymä on eräs perheen suurimmista ilonhetkistä. Valitettavasti jotkut perheet joutuvat kokemaan menetyksen, ja tuona vaikeana aikana vapaaehtoisryhmä kykenee antamaan heille merkityksellisen lahjan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Jos kuva ei näy, katso se täältä


Lue myös:

    Uusimmat