Mainos

Palvelualan asiantuntijat ymmällään: Miksi venäläisten raha ei kiinnosta?

Nuijamaan raja-asemalla riittää näinä päivinä vilinää, kun venäläisturistit matkaavat Suomen-lomille. Vuoden vaihteen aikaan Suomessa vierailee noin 400 000 venäläisturistia.

Vaikka matkailijoiden määrä on suuri, Helsingissä ei ole osattu vielä täysin hyödyntää turistivirtaa. MTV3 Uutisten haastattelemien eri kaupan- ja palvelualan asiantuntijoiden mukaan venäläisturisteille räätälöityjä palveluita on nimittäin tarjolla niukalti.

Uutenavuotena yksi helsinkiläisravintola järjesti venäläis-italialaisen illan ja kuumimman sesongin aikaan aamupäivisin ajellaan nähtävyyskierroksia, joissa opas puhuu venäjää. Lisäksi taidemuseoissa saattaa saada opastuksen venäjäksi ja loppiaisen kirkkokonsertissa kuunnella venäläistä esiintyjää.

– Myös etelässä voitaisiin tarjota esimerkiksi erilaisia safareita turisteille. Lapissahan tietysti näitä luontoaktiviteetteja on hieman helpompi tarjota kuin täällä, mutta ei luonto täälläkään kovin kaukana ole, sanoo aluepäällikkö Arto Asikainen Matkailun edistämiskeskuksesta.

– Lisäksi esimerkiksi erilaisia luistelukenttiä tai -tapahtumia voitaisiin järjestää venäläisturisteja ajatellen, jatkaa Asikainen.

Kahvila kiinni kuumimman sesongin aikaan

Suuri osa venäläisturisteista saapuu Suomeen Moskovasta tai Pietarista. Suurissa venäläiskaupungeissa asukkaat ovat tottuneet palvelukulttuuriin, mutta Suomessa esimerkiksi osa kahviloista saattaa olla kuumimman sesongin aikaan lappu luukulla.

Lisäksi pieni sijoitus itäturistien houkuttelemiseksi olisi ruokalistojen kääntäminen venäjän kielelle, mutta sitäkään eivät kaikki ravintolayrittäjät ole tehneet.

Palvelualan asiantuntijoiden mukaan onkin erikoista, etteivät venäläisten rahat kiinnosta enempää. Viime vuonna venäläiset kuluttivat Suomessa 1,1 miljoonaa euroa.

Kaupan liiton tutkimusten mukaan turistit käyttäisivät rahaa nykyistä enemmän, jos tilaisuuksia olisi.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 2.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.