Mainos

Paluun tehnyt Jani Toivola: Kirkko on muuttunut moniäänisemmäksi

Kansanedustaja Jani Toivola puhui vaikeasta kirkkosuhteestaan MTV:n Huomenta Suomessa.

Uskovainen kansanedustaja Jani Toivola erosi kirkosta myrskyisissä tunnelmissa vuonna 2010 Ylen esittämän homoiltakeskustelun jälkeen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Toivola sanoo, että paluupäätökseen vaikutti se, että hän on havainnut kirkon muuttuneen moniäänisemmäksi.

– Kun erosin, niin minuun alettiin olla seurakunnista yhteydessä ja minut kutsuttiin puhumaan eri tilaisuuksiin. Haluttiin tuoda esille, että kirkossa on monenlaisia ihmisiä, se haluaa olla moniääninen ja myös seksuaalivähemmistöjen asialla, Toivola sanoo.

– Sitä muutosliikettä, mitä minä olen toivonut, on tapahtunut.  Ovi on niin auki, että kannattaa mennä sisään ja vaikuttaa sisältäpäin.

Toivola kiittelee vuolaasti arkkipiispa Kari Mäkisen ulostuloa kesällä. Mäkinen sanoi, että kirkon olisi syytä pyytää anteeksi seksuaalivähemmistöiltä.

– Moni seksuaalivähemmistöjen edustaja, jolle kirkko on ollut tärkeä, on varmasti joutunut elämään aikamoisen kivun kanssa. Se, että yhtäkkiä arkkipiispa sanookin, että olemme tosi pahoillamme, niin onhan se todella iso ja henkilökohtainen asia.

Toivolan mielestä kirkko voisi lisätä ihmisten kiinnostusta syksyn seurakuntavaaleissa korostamalla sitä työtä, mitä kirkko tekee ihmisten arjessa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.