Paluulikenne vilkastuu tapaninpäivänä – näille alueille syntynee pahimmat ruuhkat

Lähde joulun paluuliikenteeseen ennen torstaita – tässä syy 0:51
Lähde joulun paluuliikenteeseen ennen torstaita – tässä syy

Ajokeli on tapaninpäivänä normaali muualla paitsi Lapin länsiosissa. Tieliikennekeskuksen mukaan tuuli saattaa kuitenkin kasata teille paikoin kinoksia.

Joulun paluuliikenne maanteillä käynnistyy myöhemmin kuin oli ennakoitu. Liikenteen odotettiin vilkastuvan joulupäivänä puolenpäivän jälkeen, mutta pääteillä oli hyvin hiljaista vielä illallakin, kerrottiin Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Tapaninpäivänä tiistaina liikennemäärät alkanevat nousta jo aamupäivän puolella. Tieliikennekeskuksesta arvioitiin, että paluuliikenne saattaa jäädä hieman joulun menoliikennettä vähäisemmäksi, koska osa pyhien viettoon lähteneistä jatkaa lomailua vuodenvaihteen pyhien yli.

Ruuhkat keskittynevät näille alueelle

Paluuliikenteen isoimmat jonot tai ruuhkat syntyvät perinteisesti Kolmostielle Tampereen ja Helsingin välille sekä Nelostielle välille Heinola–Helsinki. Valtatie 9:n murheenkryyni eli väli Orivesi–Tampere on sekin hyvin altis ruuhkille.

Ajokeli on tapaninpäivänä normaali muualla paitsi Lapin länsiosissa. Tieliikennekeskuksen mukaan tuuli saattaa kuitenkin kasata teille paikoin kinoksia.

Näin kävi joulupäivänä junaliikenteen puolella. Pieksämäen ja Joensuun välisellä rataosuudella kinostui kiskoille niin runsaasti lunta, että Varkaudesta itään lähtenyt kiskobussi joutui kääntymään takaisin. 

Rataosuuden kolme kiskobussivuoroa peruttiin joulupäivänä.

Lue tästä seuranta-artikkelista, miten joulun menoliikenne sujui. 

Lue myös:

    Uusimmat