Mainos

Palomiesten lakolle ei näy loppua

Palomiesten lakon päättymisestä ei ole merkkejä. Lakko on torstaina jatkunut kaksi kuukautta. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan keskeiset kiistakysymykset ovat yhä avoinna.

-Osapuolten näkemykset ovat hyvin kaukana toisistaan, Salonius kertoi tänään. Salonius sanoo, että lähentymistä on tapahtunut vain joissakin yksityiskohdissa.

Salonius keskusteli työntekijäjärjestöjen ja kuntatyönantajan edustajien kanssa viimeksi tänään, mutta suurten neuvottelukuntien yhteisistä tapaamisista ei ole sovittu. Salonius ei osannut tänään ennakoida, haetaanko lakkoon ratkaisua viikonlopun aikana.

Työntekijäpuoli hylkäsi kaksi viikkoa sitten Saloniuksen tekemän sovintoesityksen, joka pohjautui tuloratkaisun ehtoihin. Osapuolilla ei ole tällä hetkellä yhteistä näkemystä edes siitä, mitä mahdollinen uusi sovintoesitys voisi sisältää. Keskeinen näkemysero koskee palomiesjärjestöjen sopimusoikeutta. STTK:laiset Seteli ja Suomen palomiesliitto haluavat sopia jäsenistönsä työehdoista kuntatyönantajan kanssa. Järjestöt katsovat asian tulleen ratkaistuksi välimiesmenettelyä koskevissa päätöksissä vuonna 1996.

Muihin ammattiliittoihin järjestäytyneet paloalan työntekijät ovat kuntien teknisten sopimuksen piirissä. Heidän sopimukset tekee Tekniikan ja peruspalveluiden neuvottelujärjestö KTN. Edellinen palomiesten työtaistelu helmi-huhtikuussa 1995 kesti vajaat 10 viikkoa. Silloin sopimusta oli hieromassa valtakunnansovittelija Jorma Reini. Nyt Reini on mukana neuvotteluissa Setelin konsulttina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.