Palola suurena sankarina! Jokerit nujersi TsSKA:n huimassa trillerissä

Jokerit taisteli ensimmäisen voittonsa KHL:n konferenssivälierissä Moskovan TsSKA:ta vastaan. Helsinkiläisisännät veivät trilleriksi kehkeytyneen sarjan kolmannen ottelun jatkoerässä nimiinsä maalein 2–1.

Jokerien sankariksi nousi molemmat maalit ylivoimalla iskenyt Olli Palola. Illan ensimmäisensä hän ampui toisessa erässä Eeli Tolvasen laukauksen irtokiekosta. Voittomaali syntyi puolestaan ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 77.36, kun Palola ohjasi Matt Gilroyn kudin taitavasti häkkiin.

Jokerit oli ottelussa selvästi sarjan aiempia pelejä terävämpi, kamppailuvalmis ja viisikko pysyi useammin tiiviinä.

Helsinkiläisjoukkue tuli heti ensimmäiseen erään energisesti, eikä kontakteja kaihdettu myöskään pelitilanteiden jälkeen. Rapatessa myös roiskui: Jokereilta lensi taiston tiimellyksessä kaksi pelaajaa ulos.

Toisessa erässä suihkuun tuomittiin Tommi Kivistö huitomisesta, kun hänen mailansa osui Geoff Plattin haaroväliin. Kolmannessa erässä pihalle puolestaan lensi Jesper B. Jensen TsSKA:n Sergei Shumakovin päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kumpikin tilanne vaikutti tahattomalta – Kivistön mailankäyttö oli huolimatonta, ja Jensenin taklauksen hetkellä Shumakovin pää painui alas. Tuomioita protestoivat villisti sekä yleisö että Jokerien valmennusjohto.

TsSKA johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 2–1. Sarjan seuraava koitos pelataan jo huomenna tiistaina Helsingissä. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.