Jokerit hurjin panoksin jatkoajalle – ulosajot kuohuttavat

Jokerit ja Moskovan TsSKA lähtevät KHL:n konferenssivälierien kolmannessa ottelussa Helsingissä jatkoajalle 1–1-lukemissa. TsSKA painoi ottelun tasoihin kolmannessa erässä Mikhail Pashninin osumalla.

Pashnin ampui pelivälineen ranteella yläpesään kolmannen erän toisella minuutilla. Jokerien maalista vastasi Olli Palola toisessa erässä Eeli Tolvasen laukauksen irtokiekosta.

Tunteikkaassa ottelussa ovat kuohuttaneet myös tuomiot, ja kaksi jokeripelaajaa on joutunut uloskin. Tommi Kivistö tuomittiin toisessa erässä huitomisesta pukusuojan puolelle, kun hänen mailansa osui tahattoman oloisesti Geoff Plattin haaroväliin.

Kolmannessa erässä suihkuun joutui Jesper B. Jensen päähän kohdistuneesta taklauksesta. TsSKA-hyökkääjä Sergei Shumakovin pää painui juuri taklaushetkellä alas, eivätkä Jensenin kädet nousseet tahattoman näköisessä tilanteessa, vaikka niitti osui ikävästi päähän. Yleisö ja Jokerien valmennusjohto protestoivat tuomioita villisti.

TsSKA johtaa ottelusarjaa 2–0, ja kun jatkoon pääsee neljällä voitolla, moskovalaisten kolmas perättäinen voitto olisi Jokereille todennäköisesti kohtalokas. Pudotuspeleissä erittäin harvoin noustaan 0–3-tilanteesta jatkoon, ja Jokereilta vaadittaisiin siinä tilanteessa kivikovan moskovalaissikermän nujertamista sillasta.