Mainos

Palokuntalaiselta täyslaidallinen Onnettomuustutkintakeskuksen niskaan: "Johtopäätökset itsestäänselvyyksiä"

Pelastusalan erikoislehti Palokuntalainen kritisoi voimakkaasti Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) toimintaa.

Lehden jutussa keskitytään Pomarkussa Suomen Kierrätysmuovi Oy:n tiloissa 26.1.2017 tapahtuneen tulipalon tarkasteluun.

Artikkelin kirjoittaja Pekka Koivusen mukaan Otkes ei ole selvittänyt pelastusviranomaisten toimintaa ennen paloa. Koivusen mukaan Otkesin raportissa sivuutetaan se, että kyseiseen paloon oli todella huonosti varauduttu.

Jutussa todetaan, että palosta julkaistussa tutkintaselosteessa on asiavirheitä ja siinä jätettiin kertomatta, että Suomen Kierrätysmuovi Oy olisi suhtautunut kielteisesti paloturvallisuuteen.

Koivunen kirjoittaa, että selosteessa ei myöskään ilmene, että paloviranomaisen edustajille oli kerrottu toistuvasti kyseisen kohteen ilmeisistä riskeistä, mutta toimiin ei oltu ryhdytty. Satakunnan pelastuslaitos on vastannut tähän väitteeseen liittyen, että kohteen kokonaisturvallisuutta on saatu parannettua vuodesta 2005 lähtien mm. vuosittain tehdyillä palotarkastuksilla

Koivunen kritisoi lisäksi Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselosteen johtopäätöksiä. Hänen mielestään ne ovat pääosin itsestäänselvyyksiä.

-Onko johtopäätöksillä tarkoitus valistaa suurta yleisöä vai antaa pelastusalan henkilöstölle ajateltavaa ja ohjeita toiminnan parantamiseksi, Koivunen kysyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja