Mainos

Paloittelumurhaajalle yksinäisyysrangaistus ja pari viikkoa pidempi kakku

Vanajan avovankilaan 21. heinäkuuta palaamatta jäänyt ja tänään Pälkäneellä kiinnijäänyt Terhi Tervashonka on toimitettu suoraan Hämeenlinnan vankilaan.

Kaksoissurmaaja Tervashonka joutuu takaisin suljetulle osastolle.

- Avolaitos on tietynlainen luottamuksen osoitus vangille. Oletetaan, että pysyy laitoksessa ilman muureja ja tarkkaa joka hetkistä valvontaa. Kun luottamuksen arvoiseksi ei osoittaudu, niin sitten siirretään suljettuun laitokseen, kertoo ylijohtaja Tuula Asikainen rikosseuraamuslaitokselta.

Avolaitoksesta poistumista ei käsitellä vangin karkaamisena, vaan sitä nimitetään luvatta poistumiseksi. Rikosseuraamuslaitoksen mukaan luvatta poistuneelle vangille voidaan määrätä kurinpitorangaistuksena yksinäisyysrangaistusta enintään 14 vuorokautta.

Lisäksi karkupäivät ja vankilan ulkopuolella oloaika eli Tervashongan kohdalla yhteensä 14 vuorokautta lisätään hänen rangaistusaikaansa.

Suljetusta laitoksesta karkaamista voidaan rikoslain nojalla tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Tervashonka päässee vapaaksi ensi keväänä. Hän sai vuonna 2008 kymmenen vuoden tuomion vesurilla tehdystä taposta. Tervashonka katsottiin ensikertalaiseksi, vaikka henkirikos ei ollut hänen ensimmäinen, sillä edellisestä vankeustuomion suorittamisesta oli uuden henkirikoksen aikaan kulunut yli kolme vuotta. Ensikertalainen istuu tuomiostaan puolet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.