Paloasemilla avoimet ovet – testaa paloturvallisuustaitosi!

Mitä tehdä, jos palohälytin hälyttää? Miten poistutaan, kun savu on jo täyttänyt asunnon? Muun muassa näitä taitoja voit harjoitella tänään Päivä Paloasemalla -tapahtumassa.

Tulipalo voi nielaista muutamassa minuutissa paljon hyvää ja tärkeää. Kuitenkaan paloturvallisuuden perusasioiden tarkistaminen ei vie aikaa muutamaa minuuttia enempää, muistuttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tänään alkavalla Paloturvallisuusviikolla.

Tänään voi tutustua 362 paloasemaan ympäri Suomea Päivä Paloasemalla -tapahtumassa. Täältä löydät tapahtumaan osallistuvat paloasemat.

Paloturvallisuusviikon teemana on tänä vuonna ikäihmisten paloturvallisuus. Päivä Paloasemalla -tapahtumissa lapsille on jaossa Ollin ja Olliinan puuhakirja Operaatio Pelastakaa mummo!

Viisi eri rastia

Tapahtumissa opetellaan paloturvallisuusasioita viidellä eri rastilla. Palovaroitin, alkusammutus ja hätäpoistuminen ovat tapahtumien perinteistä sisältöä. Tänä vuonna ehkäistään lisäksi liesipaloja ja kierrätetään paristoja paloturvallisesti.

Mobiilisovellus muistuttaa

Paloturvallisuusviikon uutuus on Kipinä-mobiilisovellus, jonka avulla kodeissa voidaan tehdä Oma paloharjoitus ja saada pahimmat paloturvallisuusriskit ojennukseen. 

Se myös muistuttaa palovaroittimen tarkistuksesta joka kuukauden ensimmäinen päivä. 


Lue myös:

    Uusimmat