Palloliiton Ari Lahti hakee Fifan huippuvirkaa – pesti veisi aivan kohupomon tuntumaan

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on ehdolla kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan huippupestiin.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkisti perjantaina ehdokkansa Fifan varapuheenjohtajaksi. Lahden lisäksi ehdolla on unkarilainen Sándor Csányi, joka hakee jatkokautta pestiin. 

Gianni Infantinon johtamalla Fifalla on kaikkiaan kahdeksan varapuheenjohtajaa. Lisäksi Fifan neuvostolla on 37 muuta jäsentä. 

– Vaikuttaaksemme niin eurooppalaisen kuin globaalin jalkapallon tulevaisuuteen, meidän tulee olla keskustelun ytimessä ja johtamassa sitä. Olen sitoutunut puheenjohtajana antamaan kaikkeni jalkapallon tuottaman hyvinvoinnin edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Meillä on tuoreessa muistissa juuri päättyneet miesten MM-kisat ja kisojen ympärillä käydyt keskustelut. Uskon, että minulla on FIFA:n hallituksen jäsenenä parhaat mahdollisuudet olla edistämässä muutosta ja vahvistaa jalkapallon eettisiä arvoja, Lahti kertoo Palloliiton tiedotteessa. 

Uefan puheenjohtajavaalissa istuva puheenjohtaja Aleksander Ceferin ei saanut vastaehdokkaita. Hän on toiminut liiton johtajana vuodesta 2016 lähtien. 

Lopulliset valinnat tehdään Uefan kongressissa 5. huhtikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja