Palkittu poliisikoira Jekku jää eläkkeelle: löysi miljoona euroa käteistä ja sata kiloa huumeita – näistä uroteoista 10-vuotias terrieri muistetaan!

3:21
MTV Uutiset tapasi tänään eläköityneen poliisikoira Jekun vuonna 2018, kun hänet kruunattiin vuoden poliisikoiraksi. Katso video!

Hämeen poliisin pitkäaikainen työntekijä ja palkittu poliisikoira Jekku, eli Wildfay’s Captain K jää tänään eläkkeelle.

– Ajan hengen mukaisesti se [Jekku] teki puoli vuotta "normaalia" eläkeikää pidemmän uran, eli on nyt eläkkeelle jäädessään 10,5-vuotias, Hämeen poliisilaitos kirjoittaa Facebookissa.

Uskomattomana nuuskijana tunnettu Jekku valittiin vuoden poliisikoiraksi 2018. MTV Uutiset tapasi Jekun tuolloin, ja voit katsoa videon tapaamisesta yläpuolelta!

Menestyksekäs ura

Urallaan Jekku on ollut erittäin menestynyt, sillä hän ehti suorittaa sen aikana miltei 2000 etsintää mitä erikoisemmissa paikoissa. Saaliina Jekku on vuosien varrella löytänyt yli miljoona euroa käteistä, yli 100 kilogrammaa huumausaineita ja miltei 70 asetta.

Kenties tunnetuin Jekun saavutuksista on vuodelta 2018, kun Jekku löysi talon katolta rahakätkön.

– En ollut itsekään sitä mieltä, että löytö saattoi liittyä tutkimaamme juttuun. Ajattelin, että siellä täytyi olla jotain muuta, jotain vahvemmin haisevaa, kertoi Jekun ohjaaja, vanhempi konstaapeli Miikka Ounila MTV:n haastattelussa vuonna 2018.

– Mutta katto avattiin ja rakenteista löytyi sinne piilotetut rahat. Koira näytti hyvin selkeästi, että tuonne pitää päästä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jekku on myös menestynyt kilpailuissa. Ennen kuin Jekku valittiin vuoden poliisikoiraksi, hän ehti niittää mainetta voittamalla ensin vuonna 2013 kutsuvieraana vankilakoirien Huume-SM -kilpailut. Kolme vuotta myöhemmin Jekku voitti sekä poliisikoirien että kaikkien virkakoirien yhteiset Huume-SM -kilpailut.

Jekun pestin jatkajaksi on valittu poliisikoira Patrik, jolle Jekku jättää isot saappaat täytettäväksi. Patrik on reilun 1,5 vuoden ikäinen Parsonrusselinterrieri. Ounila jatkaa myös Patrikin ohjaajana.

Lue myös aiemmat MTV Uutisten jutut poliisikoira Jekusta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja