Palkintopallille! Ristomatti Hakolalta ja Joni Mäeltä huippusuoritus hiihdon maailmancupissa

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola sijoittuivat kolmanneksi maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan pariviestissä Slovenian Planicassa.

Kaksikko eteni finaaliin vasta aikavertailun kautta, mutta lopulta suomalaiset jyräsivät kolmosiksi kahden Norjan joukkueen jälkeen.

Suomalaiset kukistivat sankassa lumisateessa Ranskan ykkösjoukkueen 1,5 sekunnilla Mäen huiman kirin ansiosta.

Sindre Björnstad Skar ja Erik Valnes hiihtivät kilpailun voittaneessa Norjan ykkösjoukkueessa. Gjöran Tefre ja Håvard Solås Taugböl kilpailivat Norjan kakkosryhmässä.

Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen kilpailivat Suomen kakkosjoukkueessa, mutta he jäivät karsintaerässään kymmenenneksi ja karsiutuivat finaalista.

Ruotsi otti naisten pariviestissä kaksoisvoiton. Maja Dahlqvist ja Linn Svahn ottivat ykkössijan kakkosjoukkueelle ennen ykkösjoukkueen Stina Nilssonia ja Jonna Sundlingia. Sveitsin kaksikko Laurien van der Graaff ja Nadine Fähndrich hiihtivät kolmanneksi.

Suomen naisjoukkueet karsiutuivat loppukilpailusta. Ykkösjoukkueessa hiihtäneet Anni Alakoski ja Katri Lylynperä sijoittuivat karsintaerässään kahdeksanneksi sekä kakkosjoukkueen Tiia Olkkonen ja Anita Korva 11:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat