Ristomatti Hakola ja Joni Mäki aikavertailusta finaaliin – naisten leikki päättyi lyhyeen

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki saavuttivat suomalaisten ainoan finaalipaikan maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan pariviesteissä Slovenian Planicassa.

Kaksikko sijoittui erässään kolmanneksi niukasti Norjan ykkös- ja kakkosjoukkueiden perässä ja otti finaalipaikan aikavertailun parhaana.

Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen kilpailivat Suomen kakkosjoukkueessa, mutta he jäivät samassa erässä kymmenenneksi ja karsiutuivat finaalista.

Toisen erän suorat loppukilpailupaikat menivät Italian ja Ranskan ykkösjoukkueille. Aikavertailun perusteella jaetut paikat menivät Suomen ykkösjoukkueen perässä maaliin tulleille joukkueille eli Ruotsin kakkoselle, Ranskan kakkoselle, Sveitsin ykkösjoukkueelle, Italian kakkoselle ja Yhdysvalloille.

Miesten loppukilpailu alkaa kello 12.35 Suomen aikaa.

Naiset jäivät alkueriin

Suomen naisjoukkueet karsiutuivat loppukilpailusta ensimmäisellä kierroksella. Suomen ykkösjoukkueessa hiihtäneet Anni Alakoski ja Katri Lylynperä sijoittuivat erässään kahdeksanneksi sekä kakkosjoukkueen Tiia Olkkonen ja Anita Korva 11:nneksi.

Sveitsin kaksikko Laurien van der Graaff ja Nadine Fähndrich otti startista erävoiton ennen Yhdysvaltain ja Saksan joukkueita. Suomen ykkösjoukkue jäi kärjestä lähes puoli minuuttia ja kakkosjoukkue 50 sekuntia.

Loppukilpailuun selviytyivät erien kaksi parasta eli Sveitsi ja Yhdysvallat ensimmäisestä erästä sekä Ruotsin ykkös- ja kakkosjoukkueet toisesta erästä. Saksan ykkönen ja kakkonen, Tshekin ykkösjoukkue, Norjan kaksi joukkuetta ja Kanada hankkivat loppukilpailupaikat aikavertailun perusteella.

Naisten pariviestin loppukilpailu alkaa kello 12.10 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat