Mainos

Palkintogaalassa pysäyttävä hetki: Hirviölääkärin hyväksikäytön 141 uhria nousi yhdessä vastaanottamaan palkinnon

0:28

Yli sata hyväksikäytön uhria palkittiin keskiviikkona ESPY-palkintogaalassa rohkeudesta.

ESPY-gaalassa jaetaan palkintoja Yhdysvalloissa menestyneille urheilijoille. Tämän vuoden tapahtumassa koettiin pysäyttävän merkittävä hetki.

141 hyväksikäytön uhriksi joutunutta naista sai yhdessä Arthur Ashe -palkinnon, joka jaetaan poikkeuksellisesta rohkeudesta. Kaikki naiset nousivat lavalle vastaanottamaan palkintoa. Voimistelijat Aly Raisman, Sarah Klein ja softball-pelaaja Tiffany Thomas Lopez pitivät puheenvuorot kaikkien 141 naisen puolesta.

Naiset ovat osallisena Yhdysvaltoja ravistelleessa skandaalissa, jossa Yhdysvaltain voimisteluliiton ja Michigan State yliopiston entinen lääkäri Larry Nassar on tuomittu 265 alaikäisen naisen hyväksikäytöstä. Nassar on saanut kaksi erillistä vankeustuomiota myönnettyään hyväksikäytöt. Toinen tuomioista on 40-125 vuotta ja toinen 40-175 vuotta.

Palkintoa vastaanottaneet naiset pitivät toisiaan käsistä hymyillen ja yhdessä rintamassa seisten. Tunteet nousivat pintaan sekä lavalla että yleisössä.

– Me olemme täällä lavalla edustamassa kuvaa, joka maailman pitää nähdä. Tämä on kuva selviämisestä, uudesta näkemyksestä rohkeuteen, sanoi Klein, joka on ensimmäinen julkisuuteen astunut Nassarin uhri.

(artikkeli jatkuu kuvan ja videon alla)

Raisman on ollut näkyvä hahmo taistelussa Nassaria vastaan. Hän yritti nostaa hyväksikäyttöä esiin vuosien ajan, mutta vihdoin totuus on paljastunut.

– 1997. 1998. 1999. 2000. 2004. 2011. 2013. 2014. 2015. Kaikkina noina vuosina meille sanottiin: "olette väärässä, olette ymmärtäneet väärin". Me olimme päättäväisiä ja viimein joku kuunteli ja uskoi meitä, Raisman sanoi ja sai yleisön kyynelehtimään.

Nassaria vastaan on todistanut lähes 200 naista. Heidän joukossaan on lukuisia olympiavoittajia.

Lähteet: Reuters, ESPN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.