Mainos

Paljastuskirja: Tämä mies ilmiantoi Volkswagenin viranomaisille

Volkswagenin ilmiantoi viranomaisille sen oma työntekijä, selviää uutuuskirjasta, jonka Automotive News sai käsiinsä.

Viime viikolla neljän miljardin dollarin sakkoihin tuomittu Volkswagen ilmiannettiin viranomaisille syksyllä 2015. Saksalaisvalmistaja oli jo tuolloin ollut epäilysten kohteena, mutta lopullinen niitti tuli, kun yksi yhtiön alemman portaan esimiehistä otti yhteyttä viranomaisiin.

The New York Timesin toimittajan Jack Ewingin kirjoittama kirja Faster, Higher, Farther: The Volkswagen Scandal paljastaa, että päästöhuijauksen viranomaisille tunnustanut henkilö oli mies nimeltä Stuart Johnson. Volkswagenin palkkalistoilla tuolloin ollut Johnson työskenteli Detroitissa, johtaen tekniikkaan ja ympäristöasioihin keskittynyttä yksikköä, mutta ei enää kyennyt kantamaan raskasta salaisuutta.

Merkittävä osa Johnsonin työtä oli nimenomaan toimia linkkinä autovalmistajan ja Yhdysvaltain viranomaisten välillä. Hänen osastonsa vastasi muun muassa autojen sertifioinneista.

Virallisissa raporteissa Johnsoniin viitattiin termillä "yhteistyötä tekevä silminnäkijä" ja hänen kerrottiin avustaneen viranomaisia sillä ehdolla, ettei tätä asetettaisi syytteeseen USA:n maaperällä.

Sekä Johnson että Volkswagen kieltäytyivät kommentoimasta kirjan väitteitä.

***

0:47

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.