Paljastus: Ott Tänak teki salaisen sopimuksen Hyundain kanssa

Ott Tänak kertoo Tulosruudun jutussa paluustaan Hyundaille ja tavoitteistaan kauteen 2024 lähdettäessä

Yksi tänään alkavan MM-rallikauden suurimmista mestarisuosikeista on yhden M-Sportilla vietetyn kauden jälkeen Hyundaille palannut Ott Tänak. Virolaiskuljettajan tuoreet kommentit MTV Urheilulle paljastavat, että siemen Hyundai-paluulle kylvettiin jo siinä vaiheessa, kun osapuolten tiet erosivat vuodet 2020–2022 jatkuneen yhteistyön päätteeksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Alun perin Tänakin houkutteli Hyundaille Andrea Adamo, joka toimi tallipäällikkönä vuosina 2019–2021. Adamo oli osaltaan vaikuttamassa myös siihen, että Tänak jätti tallin kauden 2022 päätteeksi, vuoden etuajassa.

Esimerkiksi Dirtfish-sivustolla on kerrottu Tänakin Hyundai-sopimuksessa olleen pykälän, joka mahdollisti sopimuksen purkamisen, mikäli Adamo ei olisi enää tallipäällikkönä. Sama pykälä kirjattiin sivuston mukaan myös Thierry Neuvillen sopimuspaperiin.

Hyundai ei palkannut Adamolle seuraajaa kaudelle 2022, vaan tehtävää hoiti läpi vuoden väliaikaisen tallipäällikön tittelillä Julien Moncet, joka on viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana hankkunut kannuksensa insinöörinä voimansiirtopuolella.

Kun kissa oli poissa, hiiret alkoivat tanssia pöydällä.

Ongelmat kärjistyivät syyskuussa Kreikassa, missä Hyundai juhli lopulta historiallista kolmoisvoittoa mutta tuli samalla toimineeksi vastoin Tänakin, jolla oli Hyundai-kuljettajista paras mahdollisuus henkilökohtaiseen MM-titteliin, etua.

Kokemukset johtajuuden ja jonkinlaisen suunnan puutteesta olivat osaltaan vaikuttamassa Tänakin haluun lähteä tallista, mutta samalla hän tuli tehneeksi lupauksen, josta ei aiemmin ole hiiskuttu ja joka konkretisoitui 4. lokakuuta 2023, kun Hyundai tiedotti Tänakin paluusta.

– Viimeksi asiat eivät menneet täällä (Hyundailla) kovin sujuvasti. Kun lähdin, teimme tavallaan sopimuksen, että kun he saavat asiat kuntoon, lupasin tulla takaisin. Ja tässä minä nyt olen, Tänak paljastaa nyt MTV Urheilun haastattelussa.

Käytännössä asioiden kuntoon saaminen tarkoittaa tässä tapauksessa esimerkiksi sitä, että Hyundailta löytyy nyt sekä tallipäällikkö (Cyril Abiteboul)että tekninen johtaja (Francois-Xavier Demaison).

– Rakenteellisesti muutokset ovat olleet aika isoja. Tiimi on nyt sellainen kuin sen pitääkin olla. Lisäksi valmistajalta tulee merkittävää tukea, vaikka se oli kunnossa jo aiemmin. Paketti on kasassa, ja tiimi on vahvempi.

Tänak avaa lähtökohtiaan uuteen MM-rallikauteen kattavammin jutun pääkuvana olevalla videolla.

Ott Tänakilta räväkkä paluu Hyundain rattiin - virolaistähti tempaisi pohjat testi-ek:lle! 1:41
Ott Tänakilta räväkkä paluu Hyundain rattiin – näin syntyy pohja-aika kauden ensimmäiselle testi-ek:lle!

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat